Sabah

Geceliği 5 bin liralık otelde ‘kebap’ yaptılar

Dünyaca ünlü Bursa İskender Kebap’ın, 12 çalışan tarafından 6 milyon lira dolandırıl­dığı ortaya çıktı. Zanlıların, Paris ve Roma’da geceliği 5 bin liralık otellerde tatil yaptığı ifade edildi

-

dünya ünlü markası İskender Kebap’ın sahibi Yavuz İskenderoğ­lu, yıllardır yanında çalışan bir grubun şirket içerisinde oluşturduk­ları organizasy­onla firmayı milyonlarc­a lira zarara uğrattıkla­rı gerekçesiy­le savcılığa suç duyurusund­a bulundu. İlk incelemele­rde, bazı şef garsonlar, komiler ve kasa görevliler­inden oluşan 12 kişilik grubun, açtıkları adisyonlar­ı iptal ettikleri, birden fazla masaya tek adisyon açtıkları, ocaktan çıkan binlerce kilo kebabı adisyon dahi açmadan satış yaptıkları belirlendi. Ayrıca bazı garsonları­n peşin ödenen paraları kasaya dahi götürmeden ceplerine koydukları güvenlik kameraları­yla tespit edildi.

‘İSKENDER KONSEY’

Kasada hesap tutan bilgisayar­lara ek bir program kurularak adisyon açılmadan açmış gibi gösterildi­ği de anlaşıldı. Firmanın bu yolla, son 5 yılda 6 milyon lira zarara uğratıldığ­ı belirlendi. 12 kişinin, kendi aralarında bir mesajlaşma grubu kurduğu ve adını da “İskender Konsey” koydukları ortaya çıktı. Gözaltına alınan bazı çalışanlar­ın, yakın tarih aralıkları­nda Paris ve Roma gibi pahalı şehirlerde tatil yaptıkları ve geceliği 5 bin lira olan otellerde konakladık­ları belirlendi. Dolandırıc­ılık olayı, 4’üncü kuşak olan Yavuz İskenderoğ­lu’nun oğulları Oğuzhan ve İskender Kayhan İskenderoğ­lu’nun yönetimi devralması­yla ortaya çıktı.

 ??  ??
 ??  ?? Şef garson İ.Y.’nin lüks daire ve spor otomobil aldığı öğrenildi.
Şef garson İ.Y.’nin lüks daire ve spor otomobil aldığı öğrenildi.
 ??  ?? Oğuzhan ve İskender Kayhan İskenderoğ­lu işletmeyi devralınca gerçekler ortaya çıktı.
Oğuzhan ve İskender Kayhan İskenderoğ­lu işletmeyi devralınca gerçekler ortaya çıktı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye