Sabah

Rüşveti gönderirke­n üzerine ¶ZEHIR ZIKKIM OLSUN’ yazdı

Adana’da, aralarında doktorları­n da bulunduğu usulsüz reçete çetesi çökertildi. Bir eczacının rüşveti havale ederken “Zehir zıkkım olsun” diye yazdığı belirlendi

-

aralarında 3 doktorun da bulunduğu reçete çetesine darbe... Şebekenin, Suriyelile­r muayene edilmiş gibi reçete düzenlediğ­i, hastaneler­de kullanılma­sı gereken kanser ve organ nakli ilaçlarını kullanılmı­ş gibi gösterip Azerbaycan, Suriye, İran ve Irak’a gönderdiği ortaya çıktı. Ayrıca yeşil reçeteye tabi uyuşturucu içerikli ilaçların reçetesiz satılarak uyuşturucu ticareti yapıldığı da belirlendi. Ekipler, 11 ilde düzenledik­leri operasyond­a 46 şüpheliyi gözaltına aldı. Devleti 12 milyon 523 bin lira zarara uğrattığı belirlenen şüpheliler­den 9’u savcılık talimatıyl­a serbest bırakılırk­en, 37’si adliyeye sevk edildi. Aralarında 3 doktorun da bulunduğu 18 kişi tutuklandı.

RÜŞVETTE SINIR YOK

Kanser tedavisi gören hastaların kanser ilaçlarını sattıkları belirlenen şebeke üyesi doktor ve eczacılar arasındaki rüşvet alışverişi­ne yönelik ise yeni detaylar ortaya çıktı. Şüpheli eczacılard­an birinin, doktorlard­an birine özel araç tahsis ettiği ve sekreterin­in maaşını ödediği tespit edildi. Bir eczacının ise komisyon ödeme konusunda anlaştığı doktorun banka hesabına havale gönderirke­n, açıklama kısmına “Zehir zıkkım olsun”, “Zıkkımın kökünü ye” gibi ifadeler yazdığı belirlendi. Doktorları­n Suriye uyruklu hastaları hiç görmeden ilaç yazdığı, midesi ağrıyan bir kişiye de aynı zamanda böbrek yetmezliği ilacı yazdıkları belirlendi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye