Sabah

AK PARTİ’NİN YENİ İSTANBUL İSTANBUL’U CHP’DEN İL BAŞKANI KABAKTEPE SABAH’A KESİN GERİ ALACAĞIZ KONUŞTU:

AK Parti İstanbul İl Kongresi’nde bayrağı devralan Osman Nuri Kabaktepe ismi bir anda Türkiye gündeminin en üst sıralarına tırmandı. Gençlik yıllarında­n bu yana siyasetin içinde olan Kabaktepe, sadece AK Parti’nin değil STK’ların ve Milli Görüş hareketi

-

LİSEDEN BU YANA SİYASETİN İÇİNDEYİM

Lise yıllarımda­n başlayarak sivil toplum faaliyetle­ri içinde bulundum. Üniversite­de ise MGV’de gençlik teşkilatla­rında faaliyet yürüttük. İstanbul’a geldikten sonra, yine sivil toplum örgütlerin­de ve siyasi alanda çalışmalar­ımız oldu. Daha sonraki yıllar da TÜGVA ve İlim Yayma Cemiyeti’nde görev yaptım. Son yıllarda, üzerimizde ki sivil toplum kuruluşlar­ı görevleri, özellikle Türkiye Maarif Vakfı’ndaki yoğun görevle rimiz sebebiyle, siyasette kurumsal bir göre vimiz olmadı. Ama hem zihinsel yapı hem de faaliyet olarak elbette hep siyasetin için deydik. Geleneğimi­z, şahsi hedefler koy mayı usule, adaba ve erkana uygun gör mez. Büyüklerim­iz, dostlarımı­z ve liderimiz bizi bu göreve layık gördüler. Bu bizim için bahtiyarlı­ktır.

94 RUHUNU GÜNÜMÜZE TAŞIYACAĞI­Z

İstanbul büyük bir şehir ve AK Parti için sembolik bir yerdir ve değeri çok büyük tür. İstanbul teşkilatı büyük bir teşkilattı­r ve Türkiye’ye teşkilatçı lık konusunda ilham kaynağı olmuştur. Bir siyasi fikrin nasıl kit leselleşec­eği Sayın Cumhurbaşk­anımızın Refah Partisi İstanbul İl Başkanlığı döne minde gösterilmi­ştir. Rasyonel yerel yöne timin nasıl olabilece ğinin miladı ise onun Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı dönemidir. AK Parti’nin uzun ve başarılı iktidar döne minin mayasıdır bu. Bunun adı 94 ruhu dur. Biz bu birikimin bir parçasıyız ve buna katkı sunmaya devam edeceğiz. İstanbul teşkilatı olarak, sivil toplum örgütleri ve inanmış milyon larca üyemizle bu sorumlulu ğu kuşanacağı­z. Tüm bunların ötesinde, siyaset yöntemiy le dünyaya örnek olmuş bir liderimiz ve örneğimiz var. Gücümüz nispetinde bu tecrü beyi kolektif bir şekilde uygulamaya akta racağız.

GENÇLERİN DÜNYASINA GİRMELİYİZ

Siyaset ülke yönetimi ile ilgilidir, sivil toplum ise sosyolojiy­i yönetir. Bugün siya set ve gençlik ilişkisi bütün partilerin gün demindedir. TÜGVA’lı gençlerle birlikte çalışırken bir şey fark ettim ki, gençle rin dünyasına girmediğin­iz zaman, onlar kendilerin­i size açmıyorlar. Gençler siyasetin kendi dilleriy le uyumlu hale getirilmes­ini arzu ediyorlar. Bunu yapacak olan en önemli faktör sivil toplum kuruluşlar­ıdır. Bu bağlamda, bizim siyaset felsefemiz sivil top lumu da merkeze alan bir esasa dayanır.

KADIN YOKSA SİYASET DE YOKTUR

Mutlaka bilirsiniz; “Kadın insandır, erkek insanoğlud­ur” der rahmetli Neşet Ertaş. Kadın yoksa yoksunuz demektir. Siyaset de öyledir; kadın yoksa siyaset de yoktur. Partimiz bu konuda gurur duyulacak bir sici le sahiptir. Bize düşen bu seviyeyi daha da yukarılara çıkarmak olacaktır. Bu bağlamda, AK Parti Kadın Kolları’nın siyasi tecrübesi ve başarısı hiçbir partide yoktur.

İSTANBUL 2023 SEÇİMLERİN­DE FARKINI GÖSTERECEK

Bakınız, siyaset irade işidir. İradeniz idarenizi belirler. Hedefinizi koyarsınız ve yola çıkarsınız. Sizin işiniz seferdir. Zafer Allah’ındır. Ama zaferin gerektirdi­ği stra tejiyi, taktiği, tekniği, planı, programı ve uygulamayı en mükemmel bir şekilde orta ya koymak da insanın işidir. Biz bunu yapacağız. Tarihiyle, kimliğiyle, ufkuy la İstanbul bizimdir; biz de İstanbul’a aidiz. Bu hasret sona erecek. Bunun ilk büyük sonucu 2023’te görülecek. 2024’te de İstanbullu­ların takdiriyle İstanbul’u kazana cağız. Biz çoktan sefere çıktık bile...

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye