Sabah

Can Azerbaycan’ın ACISI KALBIMIZDE

Ermeni güçlerin 29 yıl önce Hocalı’da işlediği soykırımın kurbanları Türkiye ve Azerbaycan’da anıldı. Dışişleri yıldönümü mesajında “Can Azerbaycan’ın acısını kalbimizin en derinlerin­de hissediyor ve paylaşıyor­uz” ifadesini kullandı

-

Azerbaycan­lılar, Ermeni güçlerin 26 Şubat 1992’de Hocalı’da kadın, çocuk ve yaşlı gözetmeksi­zin yaptığı katliamın kurbanları­nı andı. Ancak bu yıl, önceki yıllara göre Hocalı’ya daha farklı bir bakış açısı mevcut. Her yıl Hocalı’yı mağlup halk olarak anan Azerbaycan­lılar, ordularını­n geçen yıl kazandığı zafer nedeniyle artık şehitlerin­i mağrur ve galip bir halk olarak anıyor. İnsanlık tarihine kara bir leke olarak yazılan bu katliam, hiçbir zaman unutulmaya­cak olsa da işgal altındaki toprakları­n kurtarılma­sı, Azerbaycan­lıların kalbine su serpip teselli oldu. Azerbaycan­lıların şimdi tek istediği, Hocalı Katliamı’nın faillerini­n yargı önüne çıkartılma­sı.

MASUMLAR KATLEDİLDİ

Dışişleri Bakanlığı, Hocalı Katliamı’nın 29’uncu yıldönümü dolayısıyl­a bir mesaj yayımladı. Açıklamada, “26 Şubat 1992 tarihinde Ermenistan Cumhuriyet­i birlikleri tarafından, Azerbaycan’ın Yukarı Karabağ bölgesinde bulunan Hocalı şehrine yönelik saldırılar­da, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 613 Azerbaycan­lı masum sivil katledilmi­ş

 ??  ?? Ermeni askerleri, 1992’de 25 Şubat’ı 26 Şubat’a bağlayan gece Hocalı kentinde 106’sı kadın, 83’ü çocuk olmak üzere toplam 613 Azerbaycan vatandaşın­ı hunharca katletmişt­i. Esir alınan 1275 kişinin akıbeti ise hâlâ bilinmiyor.
Ermeni askerleri, 1992’de 25 Şubat’ı 26 Şubat’a bağlayan gece Hocalı kentinde 106’sı kadın, 83’ü çocuk olmak üzere toplam 613 Azerbaycan vatandaşın­ı hunharca katletmişt­i. Esir alınan 1275 kişinin akıbeti ise hâlâ bilinmiyor.
 ??  ?? Recep Tayyip Erdoğan
Recep Tayyip Erdoğan

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye