Sabah

Turizmde rezervasyo­n patlaması

- Zeynel YAMAN 6$%$+

■ Akif Ersoy’un hayatının son günlerini yaşadığı Mısır Apartmanı’ndaki evini müzeye dönüştürüy­oruz. 12 Mart’ta, yani İstiklal Marşı’mızın kabulünün 100. yılında hizmete açıyoruz.

■ Galataport Projesi tamamlandı­ğında hem kültür-sanat hayatına hem turizme çok büyük katkılar sunacak bir atılımdır. Sadece turizm sektörüne 5 milyar dolarlık ilave katkı sağlaması beklenen Galataport, 25 milyon ziyaretçi, 7 milyon turist ve 1.5 milyon gemi yolcusu potansiyel­iyle dünya çapında bir projedir. Dünyanın tüm ünlü markaları bu mekânda yer almak için şimdiden arayış içindedir. İstanbul Modern ile İstanbul Resim ve Heykel müzeleri küresel düzeyde ilgi

 ??  ?? Başkan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile eşi Pervin Ersoy, açılış töreninde ünlü aktör Jason Statham’la bir araya geldi.
tamamlanan Beyoğlu’ndaki tarihi Atlas Sineması ve İstanbul Sinema Müzesi, Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle yeniden açıldı. “1948’den beri İstanbullu­lara hizmet veren Atlas Sineması’nı aslına uygun şekilde yeniledik” diyen Erdoğan, şunları kaydetti:
Her ne kadar salgın sebebiyle misafir ettiğimiz turist sayısında düşüş olsa da normalleşm­eyle birlikte çok daha yüksek sayılara ulaşacağım­ızı biliyoruz. Seyahat kısıtlamal­arını kaldıran veya hafifleten her yerde ülkemize rezervasyo­nlarda adeta patlama yaşanıyor.
İstanbul hep olduğu gibi bugün de en büyük turizm, kültür ve sanat değerimizd­ir. İnsani zenginlikl­eri, kültür ve sanat iklimi bakımından İstanbul ile kıyaslanam­ayacak yerler çok yüksek rakamlarda turist çekiyor. Bu tabloya baktığımız­da İstanbul’un tek başına 100 milyonluk bir turist ağırlama potansiyel­ini barındırdı­ğını söyleyebil­iriz.
Beyoğlu Kültür Yolu, sinemamız yanında Galataport, Galata Kulesi, Galata Mevlevihan­esi, Narmanlı Han, Mehmet Akif Ersoy Müze Evi, AKM’yi de içeren dev bir projedir. Bu yıl sonunda açmayı planladığı­mız AKM’yi salgın sebebiyle inşallah önümüzdeki yılın ortasında hizmete sunacağız.
Taksim Camisi’ni de Ramazan ayına yetiştirme­yi planlıyoru­z.
Başkan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile eşi Pervin Ersoy, açılış töreninde ünlü aktör Jason Statham’la bir araya geldi. tamamlanan Beyoğlu’ndaki tarihi Atlas Sineması ve İstanbul Sinema Müzesi, Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle yeniden açıldı. “1948’den beri İstanbullu­lara hizmet veren Atlas Sineması’nı aslına uygun şekilde yeniledik” diyen Erdoğan, şunları kaydetti: Her ne kadar salgın sebebiyle misafir ettiğimiz turist sayısında düşüş olsa da normalleşm­eyle birlikte çok daha yüksek sayılara ulaşacağım­ızı biliyoruz. Seyahat kısıtlamal­arını kaldıran veya hafifleten her yerde ülkemize rezervasyo­nlarda adeta patlama yaşanıyor. İstanbul hep olduğu gibi bugün de en büyük turizm, kültür ve sanat değerimizd­ir. İnsani zenginlikl­eri, kültür ve sanat iklimi bakımından İstanbul ile kıyaslanam­ayacak yerler çok yüksek rakamlarda turist çekiyor. Bu tabloya baktığımız­da İstanbul’un tek başına 100 milyonluk bir turist ağırlama potansiyel­ini barındırdı­ğını söyleyebil­iriz. Beyoğlu Kültür Yolu, sinemamız yanında Galataport, Galata Kulesi, Galata Mevlevihan­esi, Narmanlı Han, Mehmet Akif Ersoy Müze Evi, AKM’yi de içeren dev bir projedir. Bu yıl sonunda açmayı planladığı­mız AKM’yi salgın sebebiyle inşallah önümüzdeki yılın ortasında hizmete sunacağız. Taksim Camisi’ni de Ramazan ayına yetiştirme­yi planlıyoru­z.
 ??  ?? görmektedi­r.
Nisandan itibaren Galataport’un faaliyete geçmesini bekliyoruz. Tarihi ve kültürel zenginlikl­erimizi ne kadar iyi korur ve geliştirir­sek millet olarak o kadar çok kazanırız.
görmektedi­r. Nisandan itibaren Galataport’un faaliyete geçmesini bekliyoruz. Tarihi ve kültürel zenginlikl­erimizi ne kadar iyi korur ve geliştirir­sek millet olarak o kadar çok kazanırız.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye