Sabah

VANLI ANNELER EVLAT NÖBETINDE

Diyarbakır­lı annelerin çocukların­ı kaçıran PKK’ya karşı başlattığı eylem dalga dalga büyüyor. Vanlı aileler de HDP il binası önünde eylem yapıp çocukların­ı istedi

- Editör: MEsut ALTUN - Tasarım: BAHADır ÇETİNKAYA MeraO YILDIZ

Çocukları HDP eliyle PKK’ya gönderilen ailelerin, Diyarbakır’da 1.5 yıl önce başlattığı eylem yayılıyor. Hakkâri ve Şırnak’ın ardından,

Van’da çocukları PKK tarafından kaçırılan 7 aile, dün HDP Van il binası önünde eylem başlattı. Ellerinde “Kahrolsun PKK”, “KürtTürk kardeştir”, “Çocuklarım­ız kimsenin piyonu olmayacak”, “Vanlı anneler nöbette” şeklinde dövizleri taşıyan aileler, Cumhuriyet Caddesi’nde yürüyüş yaparak HDP il binası önüne geldi. Burada slogan atan aileler HDP’den çocukların­ı istedi. Evlatların­ın da fotoğrafla­rını taşıyan aileler için polis ekipleri geniş güvenlik önlemi aldı. Evlat nöbeti başlatan aileler SABAH’a konuştu.

İşte söyledikle­ri:

‘SORUMLUSU HDP’

l Hayifhan Tan (63): Oğlumu kandırdıla­r. 7 yıl önce bir araçla Bahçesaray’a gelip kaçırdılar. Yıllardır iki gözüm iki çeşme çalmadık kapı bırakmadım. Buradaki eylemimiz asla bitmeyecek. Oğlumun kaçırılmas­ının sorumlusu HDP’dir. Geri getirsinle­r.

‘İLAÇ VERİP KAÇIRDILAR’

l Atiye Dayan: Kızımı 6 yıl önce, henüz 17 yaşındayke­n yemeğine ilaç koyarak dağa kaçırdılar. Kızım dağda aç açık, kurşunları­n önüne atılırken Pervin Buldan’ın çocukları özel okullarda okuyor. Benim kızım niye dağda ve onun kızı gibi özel okulda okumuyor? 6 yıldır evlat acısı yaşıyorum. PKK’ya ödeyecek bir bedelim yok. Neyin bedelini ödüyorum? Kürdüm diye mi bu bedeli ödüyorum. Ben o Kürtçeyi de istemiyoru­m. 17 yaşındaki çocuk dağa gitmeyi ne bilir? PKK’ya ve HDP’ye lanet olsun. Benim PKK’ya, HDP’ye verecek bir çocuğum yok. Kızımı istiyorum.

‘EVLATLARIM­IZI İSTİYORUZ’

l Nazlı Sancar: Kızım Şeyma, 13 yaşındayke­n dağa kaçırıldı. 9 yıldır evlat acısı çekiyorum. PKK’ya boyun eğmeyeceği­m. Devletimiz­in gücüyle evlatlarım­ızı geri alacağız. Şeyma gelse dahi mücadeleme devam edeceğim.

‘9 YAŞINDAYDI’

l Eyüp Baran:

l Feyzi Yağmur:

 ??  ?? Oğlum henüz 9 yaşındaydı. Okula giderken önünü kesip dağa kaçırdılar. Bunlar dinsiz, imansız. Bu mücadeleye oğlum gelse de devam edeceğim.
Oğlumu 6 yıl önce kaçırdılar. Kürt hakları, çocuk kaçırıp Amerika’ya teslim etmek mi? Siz de anne baba evladı değil misiniz? Benim oğlumu dağa götürdünüz. Diyarbakır’da 52 gün nöbet bekledim. Mücadelemi­ze bundan sonra burada devam edeceğiz.
Oğlum henüz 9 yaşındaydı. Okula giderken önünü kesip dağa kaçırdılar. Bunlar dinsiz, imansız. Bu mücadeleye oğlum gelse de devam edeceğim. Oğlumu 6 yıl önce kaçırdılar. Kürt hakları, çocuk kaçırıp Amerika’ya teslim etmek mi? Siz de anne baba evladı değil misiniz? Benim oğlumu dağa götürdünüz. Diyarbakır’da 52 gün nöbet bekledim. Mücadelemi­ze bundan sonra burada devam edeceğiz.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye