Sabah

Gözaltına alınmamak için kaçarken sınırda yakalandı

DEAŞ şüphelisin­de ABD ve NATO’nun haritası çıktı

- Halit TURAN /

Yenibosna

Polis Merkezi ve Yenibosna İnzibat Tabur Komutanlığ­ı’nı gözetlediğ­i iddiasıyla gözaltına alınan DEAŞ şüphelisi Muhammed Yahya E.’nin cep telefonund­a, DEAŞ terör örgütünün sözde lideri Ebubekir El Bağdadi ve sözde Türkiye sorumlusu Ebu Hanzala’nın fotoğrafla­rının bulunduğun­u belirlendi. Telefonda bulunan dokümanlar­da yapılan inceleme kapsamında ABD ve NATO’nun Türkiye’deki askeri tesislerin­in yerlerini gösterir haritalar ve terör örgütüne ait bayrak, flama ve marşlar ortaya çıktı. 15 gün önce Antalya’dan İstanbul’a geldiği belirlenen şüpheli tutuklandı.

 ??  ?? Nuri Canıkıymaz
yurtdışına kaçmaya çalışırken yakalanan Tuğgeneral Nuri Canıkıymaz’ın, hakkında gözaltı kararı verildiği için kaçma girişimind­e bulunduğu ortaya çıktı. FETÖ üyeleri emekli KKK eski İstihbarat Başkanı Serdar Atasoy,
MSB eski Milli Mayın Faaliyet Merkezi Başkanı Celalettin Çoban ile MSB eski Personel Daire Başkanı Nuri Canıkıymaz hakkında 27 Ocak’ta gözaltı kararı verilmişti. Mahrem imam Özdemir, eski generaller Atasoy ve Çoban yakalanırk­en, Canıkıymaz bulunamamı­ştı.
Nuri Canıkıymaz yurtdışına kaçmaya çalışırken yakalanan Tuğgeneral Nuri Canıkıymaz’ın, hakkında gözaltı kararı verildiği için kaçma girişimind­e bulunduğu ortaya çıktı. FETÖ üyeleri emekli KKK eski İstihbarat Başkanı Serdar Atasoy, MSB eski Milli Mayın Faaliyet Merkezi Başkanı Celalettin Çoban ile MSB eski Personel Daire Başkanı Nuri Canıkıymaz hakkında 27 Ocak’ta gözaltı kararı verilmişti. Mahrem imam Özdemir, eski generaller Atasoy ve Çoban yakalanırk­en, Canıkıymaz bulunamamı­ştı.
 ??  ?? Muhammed
Yahya E.
Muhammed Yahya E.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye