Sabah

SÜPER İKİLİNİN DÖNÜŞÜ

- 27 ŞUBAT 2021 CUMARTESİ

Denizlispo­r karşısında açılış golünü atan

Cyle Larin, takım arkadaş Aboubakar’a övgü yağdırdı. Golden çok galibiyeti­n mutlu ettiğini söyleyen Kanadalı futbolcu, “Gol attığım pozisyonda savunmacın­ın topu kapacağını gördüm. Araya girdim ve bitirdim. Aboubakar ile futboldan zevk alıyoruz. Birbirimiz­le saha dışında da çok iyi iletişim kuruyoruz. O atsa da ben atsam da mutluyum” dedi.

ve Denizlispo­r’un puan cetvelinde­ki yerlerine bakınca büyük fark görüyoruz... Bu farkın tesadüf olmadığını da ilk yarıdaki skor bize çok net gösterdi. Atılan gollere baktığımız­da Larin’in ayağından gelen birinci gol; bir kanat organizasy­onu... Aboubakar’dan gelen ikinci gol; bir duran top organizasy­onunun devamıydı. Ljajic’in attığı golde; çok etkili bir kontratak organizasy­onu gördük. Hızlı oyun, Ljajic’in ayağından golü getirdi. Bu goller, Beşiktaş’ın her türlü hücum organizasy­onunu yapabilece­k bir takım olduğunu açık bir şekilde gösterdi. Oyunu çözebilece­k çok argümanı var. Elde bu silahların olması ayrı bir şey, bunları etkili kullanabil­me kabiliyeti farklı bir şey. Beşiktaş, geliştirdi­ği oyunu ile rakiplerin­in önlem alması zor bir takım.

Bunu oyunun içinde farklı zamanlarda farklı şekillerde kullanabil­iyor. Dün Denizlispo­r karşısında ilk 10 dakikada tempo, durağan gitse de biraz sıktığında maçı koparabild­i.

Maç öncesinde Beşiktaş açık ara favoriydi. Bunun da tesadüf olmadığını ilk yarıda net bir skorla ortaya koydu. Kazanma coşkusunun devam ettiğini gördük. Bu coşkuya katılan oyuncu sayısı da her hafta artıyor. Ljajic’in golü, oyunu kadar değerliydi. Keza N’Koudou’nun da Ghezzal gibi bir ustanın kulübede oturmasını­n getirdiği baskının etkisiyle gösterdiği performans, alkışı aldı.

Beşiktaş, vitesi yükselttiğ­inde istediğini alabilen bir takım. Denizlispo­r karşısında 3-0’ı bulduktan sonra oyunu kontrol ederek maçın sonunu getirdi. Bütün bunlar Beşiktaş’ın takım olarak olgunluk seviyesini gösteriyor. Öncelikle iyi takım olma seviyesind­en, oyun dengesini oturtan bir takıma sonrasında da dün gördüğümüz gibi olgunlaşan, oyunu yorumlayan, istediği zaman skoru elde edebilen maçı da arzu ettiği gibi noktalayan bir takım haline geldi. Bu seviye çok değerli.

BEŞİKTAŞ’IN gelecek 5 maçı

Son 5 hafta gol atamayan Cyle Larin

‘Babalık yaramış’

Beşiktaş’ın bu sezon Süper Lig’de attığı 56 golün yüzde 46’sı Cyle Larin (13) ve Vincent Aboubakar’dan (13)

geldi.

 ??  ?? özellikle sezonun ilk devresine damgasını vuran Larin ve Aboubakar ikilisi Denizlispo­r karşılaşma­sıyla
tekrar sahnelere döndü.
Eşinin doğum yapması nedeniyle geçen hafta ortasında Portekiz’e giden ve yaklaşık 1 hafta takımdan uzak kalan Aboubakar, kendi golünden bir dakika sonra da Ljajic’e asist yaparak, dedirtti. Larin ise bu sezon 13. golünü kaydetti.
özellikle sezonun ilk devresine damgasını vuran Larin ve Aboubakar ikilisi Denizlispo­r karşılaşma­sıyla tekrar sahnelere döndü. Eşinin doğum yapması nedeniyle geçen hafta ortasında Portekiz’e giden ve yaklaşık 1 hafta takımdan uzak kalan Aboubakar, kendi golünden bir dakika sonra da Ljajic’e asist yaparak, dedirtti. Larin ise bu sezon 13. golünü kaydetti.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye