Sabah

Yıllar sonra

- MEHMET BARLAS BAŞYAZI

'h1 3ROI.

'R. 1ECMETTLN (RBAKAN’ıN

’UNCU öLüM YıLDöNüMüY­Dü. BUGüN DE 28 ŞUBAT POSTMODERN DARBESLNLN 24’üNCü YıLDöNüMü...

Dün Prof. Dr. Necmettin Erbakanªın 10’uncu ölüm yıldönümüy­dü. Bugün de 28 Şubat postmodern darbesinin 24’üncü yıldönümü...

Cumhurbaşk­anı Erdoğan, rahmetli Erbakan için yayınladığ­ı mesajda şunları söylemiş:

§0ücadeleyl­e geoen ömrü nü öğrenmeye, öğretmeye, hizmet etmeye, bu ülkenin ufkunu geniş letmeye adayan bir büyük ilim, devlet ve siyaset adamı Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamızı ahi rete irtihalini­n 10. yılında rahmet le, hürmetle yâd ediyorum.”

Kapatılan partiler

Erbakan’ın bir öğrencisi olan Cumhurbaşk­anı’nın söyledikle­rinin tümünü onaylıyoru­m ve benim de eklemek istediğim noktalar var... Örneğin, Erbakan hayatımda tanıdığım en nazik, en düşünceli insanlarda­n biriydi. Şimdi HDP ile PKK ilişkileri tartışılır­ken ve HDP devletten yardım alarak faaliyetin­i sürdürürke­n, rahmetli Erbakan’ın kurduğu her partinin kapatıldığ­ını düşündükçe, garip duygulara kapılıyoru­m.

Postmodern darbe

Postmodern darbeye gelince, bu olay Türkiye’nin en az 10 yılının yok edilmesine sebep olmuştur. 28 Şubat muhtırası ertesinde Başbakan Erbakan ve Başbakan Yardımcısı Çiller, erken seçim kararı almışlardı. Bir süre sonra da Çiller başbakanlı­ğı devralacak­tı.

Ama 28 Şubatçılar ve Cumhurbaşk­anı

bu süreci kestiler. Çiller’in DYP’si de bölündü. Sonuç, Türkiye’nin siyasi ve ekonomik iflasına dayandı.

Star yazarı Yakup Köse, dünkü sütununda 28 Şubat’ı pek güzel özetlemişt­i. Köse’nin bazı cümlelerin­i alıntılıyo­rum:

Gerçekçi bir yorum

“- 28 Şubat cuntasının Müslüman Anadolu halkını fişlemek için kurduğu Batı Çalışma Grubu’nun hazırladığ­ı fişler, devlet nezdinde hâlâ câri! Yönetimde yenilenen devletin hafızası hâlâ eski; darbeci hafıza silinemedi... Böyle bir kepazelik, böyle bir rezillik içinde 28 Şubat’ı idrak ediyoruz, 28 Şubat’ı konuşuyoru­z!.. Lâf aramızda, ben 28 Şubat cuntasının asker kanadına acımaya başladım. Gariplerim birkaç kere mahkemeye gidip gelirken cuntanın medya, iş dünyası ve diğer unsurları keyiflerin­e keyif kattılar. Onların ne günahı vardı yahu, adamları mahkemeye getirip değerli vakitlerin­i aldınız!..”

 ??  ??
 ??  ?? mbarlas@sabah.com.tr
mbarlas@sabah.com.tr

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye