Sabah

Altını çizdiğim satırlar-Şubat

-

Dünyanın tahammül edilemez bir yer olduğuna dair çoktandır kanıt gerekmiyor. (:,LHELM *E1AZ,12 / O Gün İçin Bir Şemsiye)

Anonim bir aptallığı yaşıyor insanlar (...) Bedenimizi ve ruhumuzu uyuşturan hormonları­n bizi başarılı, zeki ve vazgeçilme­z kıldığını sanıyorlar. (AHME7 .E.Ed / Kanamalı Haydut)

Hayallerim­izde kendimiz olmanın yüküne yer yok. (7,M 3AR.S / Kader)

Aslına bakarsanız çoğunluğum­uz, “sokma”, “gelgit” ya da “çakma akıl”la yaşıyor. (F .ARS21 A .2&A%,Y,. / Bir Atımlık Akıl-Ruhsal Hastalıkla­rın Kaynağı: Metcezir Mizaç)

Mutlu olmak, korku duymaksızı­n kendi kendinin farkına varabilmek­tir. (:AL7ER %E1-AM,1 / Son Bakışta Aşk)

İktidar, ne kadar büyükse o kadar sessiz iş görür. (%YU1* &HUL HA1 / Psikopolit­ika)

İlim, iflaslarda­n ibarettir ve zekâların zaferi ne kadar yüksek olursa olsun, hakikatin yüzünü açamaz. (SAMİHA AYVERDİ / Mülakatlar)

Dünyada kültür yönetimini elinde tutan güçlerin sadece Müslümanla­r için değil, yeryüzünün tüm halkları için istediği bir tek şey var: İnsanlar, birer yaratılmış oldukların­ı unutarak yaşasınlar. (&ELAL FEDAİ / Türkiye’nin Kaderi)

Otuz senelik dostum sözde. Herifçioğl­u beni bir kez bile dinlemedi. Dinlememiş, diyeyim. Kendi anlatacağı şeylere bir hazırlık olsun diye bana sorular sormuş (...) Bana bir kez hak vermemiş. Bunu anlamam otuz senemi aldı. Otuz sene... konuşmuş! Otuz sene... anlatmış! Otuz sene... övünmüş! (A%DULLAH HARMA1&, / Baltan Taşa Değecek)

Kazım çoban günlerinde­n kalma sözlerle sivri acının güneşin acısı olduğunu bildirdi. Cıgarasını içiyordu, gözünde kocaman siyah gözlükler vardı. Güneşin acısından söz ediyordu. Nebile’nin gözlemesin­den söz eder gibi...

Sordum: Nedir güneşin acısı?

Bizim buralarda güneşle otlar hısım akraba gibidirler. Böyle dedi. Güneşi süzerler çiçeklerle biberler, tatlısı bala gider, acısı bibere! Böyle dedi. Güneş hem tatlıdır, hem acı. Bibere acısını verir, bala tatlısını...

Kazım dedi ki sonra: Tuz ortada durur! (HİLMİ YAVUZ / Defterler)

Her şey daha kötüye gitti (her zaman öyle olur) aslında... (-UL,A1 %AR1ES / Bir Çift Söz)

SMS HASMET ya] ’ye J|nder TL MH

IaFeEooN FoP KaVPeWEaEa­oJOX VaEaK

 ??  ?? HAŞMET
KaVPeW EaEaoJOX#VaEaK FoP Wr
HAŞMET KaVPeW EaEaoJOX#VaEaK FoP Wr

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye