Sabah

Gara’yı hiç duymamış mı?

- MDKPXW g9hR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Meclis’te Gara Operasyonu’yla ilgili bilgi verirken, Gara’ya giden HDP’li milletve kilinden söz etti.

O milletveki­linin ismini de geçen hafta sonu aHaber’deki canlı yayında açıkladı:

“Gara’ya giden HDP Ağrı 0illetveki­li Dirayet Dilan Taşdemir’di.”

Bakan Soylu açıklaması­nı şu tespitle sürdürdü:

“Tarihini de biliyoruz, orada yap tığımız birtakım işler var, onları da devam ettiriyoru­z. Buradaki mura dım şu: Ben orada ‘Gara’yı siz iyi bilirsi niz’ dediğimde aslında orada bildiği miz farklı başka milletveki­lleri de var, oralara giden, oralarla iş tutan, karşı ya geçen, mesaj alan, mesaj götüren, mesaj veren, politika belirleyen, politi ka taşıyan var.”

Bakan Soylu’nun kilit cümlesi

“Gara’yı siz iyi bilirsiniz”di.

Gerçekten de HDP’lilerin Gara’yı bil memesi mümkün değil. Ama ne hikmetse Kandil’den icazet alarak HDP’den milletve kili olmuş Dilan Taşdemir tam tersini söy lüyor:

“Gara’nın adını duymadım.”

Acaba Kandil, Gara’nın adını hiç duy mayan birini milletveki­li yapar mı? Bırakın milletveki­li yapmayı, belediyede işe bile aldırmaz.

Dahası var... Halkın Demokrasi Partisi (HADEP) kadın kollarında­yken KCK’dan tutuklanıp 5 yıl cezaevinde kalan Taşdemir, Erbil’e, Süleymaniy­e’ye milletveki­li ola rak gidip kadın toplantıla­rına katılacak ama PKK’nın en önemli merkez üslerinden biri olan Gara’yı hiç duymayacak.

Bunları da geçtim, acaba Taşdemir, Öcalan’ı da mı okumadı?

Bakın Gara’nın terör örgütü için önemli merkezleri­nden biri olduğunu bizzat Öcalan söylüyor. İmralı Notları’ndan okuyalım. Tarih 15 Eylül 2013... Öcalan, o tarihte Selahattin Demirtaş’la konuşurken şöyle diyor:

“Geri çekilme konusu tarihi ola rak bitmiştir. Üstelik geri çekilmede Kandil’e doğru diye bir şey de yoktu. Heyetle Gare, &ilo, &udi de olabilir diye konuştuk. Önemli olan düzenle me yapılıncay­a kadar bir yere topla maktı.”

Daha o zamanlar Öcalan, çekilme nin Gara’ya olabileceğ­ini söylemiş... Bunu bilmeyen ve Öcalan’ı okumayan birinin, HDP’den milletveki­li yapılmasın­ı aklınız alı yor mu?

Taşdemir’in bu sözleri hukuken ne anla ma gelir bilmem ama siyaseten “profesyo nel yalan” olduğu çok açık.

 ??  ?? PDKPXW RYXU#VDEDK FRP WU
PDKPXW RYXU#VDEDK FRP WU

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye