Sabah

Seçmenin mıntıka temizliğin­e çıkanı mı makbuldür, çöpünü toplayabil­ecek olanı seçeni mi?

-

Suların akmadı ğı, kentin içinde ki çöp dağlarında sıkışan metan gazının patlayıp 27 can aldığı İstanbul’un 90’larda kaldığını sanıyorduk.

Aradan geçen 30 yılda bu sorunlar hâl yoluna koyuldu, hep böyle gidecek diye düşünüyord­uk.

Artık standart bu, kim gelirse gelsin değişmez diyor duk.

Meğer fazla gevşemişiz. Baksanıza, İstanbul’un dört bir yanındaki sokaklarda­n, cadde lerden çöp tepeleri görüntüle ri geliyor...

Yok, henüz dağ olmamış lar, şimdilik tepeler. Sağ olsun CHP’li seçmen büyümeleri­ne müsaade etmiyor.

Nasıl mı?

Kendilerin­in doldurdu ğu çöp tenekeleri­ni temizle yerek, silip süpürüp pırıl pırıl yaparak... El örgüsü dantel çöp lük örtüler de yarına öbür güne yetişir herhalde.

Ancak, vatandaşla­rın çöp tenekesind­en tekrar poşete aldık ları atıkları ne yapmış olabilecek lerini düşününce biraz kafamız karışıyor... Tekrar evlerine mi götürdüler, sitelerini­n bah çesine mi gömdüler, yoksa arabaların­a atıp belediyeni­n çöplüğüne mi taşıdılar?

Öyle ya çöp bu. Bir kerelik iş değil ki.

Şaka yapmıyorum.

Hatta bir belediye başkanı, çöp tenekeleri­ni temizleyen hem şerilerine, “Maltepe’de değişi min öncüsü kadınlara günler dir verdikleri destek için teşekkür ediyorum” diye sesleniyor­du.

Bu trajikomik sahnelerin, partilerin­deki “en ufak yan lışı” eleştiren AK Parti seç menine örnek olması gerektiğin­i söyleyenle­re de şaşırıyoru­m.

Tavrını beğenmediğ­i poli se “Benim vergilerim­le maaş alı yorsun” diye çıkışırken, çöp top laması için oyun yanında vergi de verdiği siyasetçi işini yapamayınc­a “Olsun annem” demek...

İşini savsaklaya­n siyasetçil­erin sırtını, “Yaptırmıyo­rlar canım. Üzerlerind­e göz var. Biz razı yız, çöpümüzü de kendimiz toplarız” diye tapışlamak örnek bir seçmen refleksi mi?

Bu tavır, seçmene, siyasetçiy­e, ülkeye ne kazandırır?

Bence rasyonel olan seçme nin önce kendisini, oyu karşılığın da aldığı hizmetin kalitesini gözet mesi. Böylece yönetmeye talip olanlar arasındaki rekabet seviye atlar. Sonuçta ülke kazanır.

Ha gündelik hayatınızı­n konforuyla değil siyasi hırsı nızın tatminiyle teselli bulu yorsanız... Seçmenden bek lentiniz, “Partim neylerse güzel eyler” diyerek nizami tavır alan iyi askerler olmalarıys­a o başka tabii...

O zaman başlıktaki sorumu unutabilir­siniz. Mıntıka temizli ğine devam.

 ??  ??
 ??  ?? MELIH
ALTINOK
PeOiK DOWinRN#sDEDK FRP WU
MELIH ALTINOK PeOiK DOWinRN#sDEDK FRP WU

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye