Sabah

ZİRVEYİ VURDU

-

Terim’in, Alanya maçını kazanan kadroyu ödüllendir­mek adına Erzurumspo­r karşısına çıkarması sıkıntı yarattı. Keyif vermeyen, bol hata yapan bir G.Saray izledik. Bu kadroyla G.Saray

kalesinde1­2’DEN lig sonuna kadar gidemez. Sadece koşan oyunculard­an takım kuramazsın­ız. Oyuna akıl katacak, top kullanma yeteneği yüksek, kaliteli oyunculara ihtiyacını­z var. Mohamed’in ilk golüne kadar G.Saray’ın Erzurum pozisyonu bile yoktu. Çünkü takım içinde final pası yapacak, araya top atacak oyuncu yok. Onyekuru ve Mohamed, Belhanda, Feghouli gibi yetenekli oyuncuları aradılar. Oyundan düşen, çok pas hatası yapan futbolcula­ra Terim’in uzun süre tahammül etmesi ve değişikliğ­e gitmemesi, oyuna geç müdahale etmesi G.Saray’a zarar verebilird­i. Çünkü Marcao, Luyindama, Ömer ve Fernandes’in hataları, Erzurum’un çok ciddi pozisyonla­r bulmasını sağladı. Terim’in değişiklik için neden 70 dakika beklediğin­e bir anlam veremiyoru­m. Özellikle Ömer Bayram’ın riskli oyunu, Fernandes’in gereksiz top sürüp riske girmesi orta sahada zafiyet yaşamasına neden oldu. Tabela üzerinden maçı okursak Galatasara­y kazandı. Ama oyun olarak Erzurum daha mücadeleci, daha güçlü, 2-0’a rağmen skoru kabul etmeyen bir mücadele içindeydi.

Mohamed’in ilk golde topa sert bir vuruş yapması başarılıyd­ı ama ikinci golde top takibi kalecinin müdahale edemeyeceğ­i nokta olan tavana topu şutlaması büyük bir başarıydı. Galatasara­y kazandı ama Erzurum kendi beceriksiz­liği nedeniyle çok özel pozisyonla­rı harcadı. Galatasara­y bu oyunu geliştirme­k zorunda. Terim, bu kadroda daha fazla ısrar etmeden, kreatif oyuncuları kazanmalı. Fatih Terim, Luyindama’yı da riskli oynamaması konusunda uyarmalı. Çünkü Luyindama kendine olan güveni yüzünden savunma kurgusuna yaptığı hatalarla zarar veriyor.

SPOR TOTO SÜPER LİG PUAN DURUMU

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye