Sabah

6 maçta F.Bahçeliler’i geçti!

- 28 ŞUBAT 2021 PAZAR

öncesi hemen hemen hiç kimse Galatasara­y’ın puan kaybedeceğ­ini düşünmüyor­du, zaten düşünülen de oldu... Peki Galatasara­y çok mu iyi oynadı? Hayır! Çok mu hızlı oynadı? Hayır! Rakibine pozisyon verdi mi? Evet! Peki nasıl kazandı? Cevap; kalite...

Bir 30 dakika çok sıkıcı... Derken bir korner, dönen top, orta, Onyekuru’nun kafası ve seken topa da vuran Mostafa Mohamed... Hemen arkasından da yine Mostafa Mohamed, geriden geliyor, rakip durmuş, dar açıdan

FOTOĞRAFLA­R:

RAŞİT ATEŞ

Son olarak 17 Ocak’ta Beşiktaş’a 2-0 yenilen Fatih Terim’in öğrenciler­i, sonrasında oynadığı 8. maçtan da 3 puan aldı

bozuk zemini de Galatasara­y’ı durduramad­ı. Erzurumspo­r’u Mostafa Mohamed’in dublesiyle deviren sarı-kırmızılıl­ar, galibiyet serisini maça çıkardı ve zirvede tek kaldı.

yarı sahasında oyunu kabul ederken, ilk 30 dakika rakibine orta ve şut imkanı tanımadı. Kornerden dönen topu iyi takip eden Emre Kılınç sıfıra inip ortaladı, Onyekuru’nun kaleciden dönen topunu Mostafa Mohamed sert

şutla tamamlaçar­prazdan direği kırarcasın­a bir mermi gibi vurup, maçı orada bitiriyor.

İkinci yarı bir ara Erzurumspo­r art arda pozisyonla­r yakaladı... Özellikle birini atsalar ve maçı 2-1’e getirseler, ondan sonra Galatasara­y strese girecekti ki olmadı... Şampiyonlu­k yarışında bu tip rakiplere karşı, yani senden çok daha aşağıdaki mütevazı takımlara karşı, sürpriz kayıplar yaşanmamal­ı... Kötü de oynasan, rölantide de oynasan, kazanılmak zorunda. Mesela Fenerbahçe bunları yapamıyor. Evinde çok aşağıdaki Anadolu takımların­a çok tuhaf puan kayıpları yaşadılar. Sonuçta lig doludizgin devam ediyor. Maçta iki önemli, bir de önemsiz kritik pozisyon var. Etebo’ya gösterilen kart yanlış. Faul bile yok. İkinci yarıda Onyekuru’nun Arda’ya atıp, ardından da gol olan pozisyonda elle kontrolü var. İptal kararı doğru. Fakat bir pozisyon var ki tam çizgide. O da Mostafa Mohamed’in attığı ikinci gol. Top ofsayttaki

Arda’ya atılıyor, Arda durumu farkedip

Mostafa Mohamed’in attığı

gollerden sonra stat hoparlörün­den Arapça ezgiler

barındıran Tilda RejZan’a ait ©’

dı. 1-0’dan sonra Arda ile direğe takılan Aslan’da devre olmadan Mohamed zımba gibi şutla ikinci golünü attı.

yarıda Erzurumspo­r, Aatif ve Rashani ile yakaladığı kontratakl­arı değerlendi­remedi. Emre Kılınç’ın golü VAR’dan döndü. Yorulan Aslan’da yedek kuvvet olarak Belhanda, Taylan ve Babel gibi yıldızlar oyuna girdi.

deplasmanı­nda kazanan takımı dün bozmayan teknik direktör Fatih Terim artık Sofianne Feghouli’yi kulübede oturtacak, Radamel Falcao’yu da son 5 dakikada oyuna alacak kadar kadro zenginliği­ne sahip.

SAR,-.,RM,=,L,LAR,1 devre arasında takıma katılan iki oyuncusu maçın ardından ‘birlik’ vurgusu yaptı. Mostafa Mohamed gollerinin önemli olmadığını belirtirke­n Portekizli Gedson Fernandes ise zorlu saha şartlarınd­a alınan 3 puanın altını çizdi. İşte iki oyuncunun sözleri: MOSTAFA MO+AME': “Okçuluğu çok seviyorum, ilk golde o sevinci yaptım. İkincisind­e de bir aile sevincim var, onu yaptım. Lakabım da anakonda. Benim gol atmam önemli değil, takımın kazanması önemli.”

*E'SO1 FER1A1'ES: “Takım olarak iyi iş çıkardık. Saha şartları olarak da zor bir maçtı. Rakibimiz de kazanmak için oynadı. İyi mücadele eden bir takım vardı sahada. 3 puan bizim için önemliydi.”

ER=8R8MªA KARŞI FIRE YOK!

topa koşmuyor, fakat defans Arda’yı bir nebze de olsa takip ediyor, sonra duruyor, arkadan gelen Mohamed de golü atıyor. Tam sınır... Ofsayttaki Arda’yı rakibin kovalaması demek rakibe müdahale ediyor demek. Ama Arda o kadar belirgin şekilde topa hamle yapmadı ki gol kararının doğru olduğunu düşünüyoru­m.

Süper Lig’e yeni yükselen takımlara karşı Aslan’ın hegemonyas­ı sürüyor. Sarı-kırmızılıl­ar ligin yeni ekiplerini aynı sezonda

konuk ettiği son 16 maçta yenilgi yüzü bile görmezken, 13 galibiyet

ve 3 beraberlik aldı.

 ??  ??
 ??  ?? Aslan ligde toplam 13 maçta kalesini gole kapattı. Muslera’nın sakatlıkta­n dönmesiyle 8 maç da kazanıldı.
Sarı-kırmızılıl­ar, Erzurumspo­r’a karşı yenilgi yüzü görmedi. Dadaşlara karşı 4 kez sahaya çıkan G.Saray, 3 galibiyet ve 1 beraberlik­le sahadan ayrılıp hiç yenilmedi.
Aslan ligde toplam 13 maçta kalesini gole kapattı. Muslera’nın sakatlıkta­n dönmesiyle 8 maç da kazanıldı. Sarı-kırmızılıl­ar, Erzurumspo­r’a karşı yenilgi yüzü görmedi. Dadaşlara karşı 4 kez sahaya çıkan G.Saray, 3 galibiyet ve 1 beraberlik­le sahadan ayrılıp hiç yenilmedi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye