Sabah

BAKKAL AMCA’NIN ELEKTRIK FATURASI % 16 DÜŞECEK

Kolen Elektrik ve Algida, 130 bin bakkala yüzde 16 daha ucuz elektrik vermek için kolları sıvadı. Kolen Genel Müdürü Karakurt, “Bakkalları­n yılda bir buçuk faturası bedavaya gelecek” dedi

- FHULGH &EM SA%AH

Pandemi nedeniyle sıkıntılı bir dönemden geçen esnafa bir destek de Kolen Elektrik’ten geldi. Algida ile işbirliğin­e giden şirket, Türkiye genelindek­i 130 bin bakkala elektriği mevcut tarifeden yüzde 16 daha ucuza verecek. Köylere kadar uzanacak işbirliği kapsamında sağlanacak indirimle bir bakkalın yılda 1.5 faturası bedavaya gelecek.

Türk ekonomisin­in önemli yapıtaşlar­ından olan bakkallara verilecek bu desteği önemli buldukları­nı söyleyen Kolen Elektrik Genel Müdürü Kaya Uğur Karakurt, “Şu anda bakkallar ticarethan­e alçak gerilim tarifesi kapsamında enerjisini 59.9 kuruş/kilovatsaa­t’ten alıyor. Biz yüzde 16 indirimle vereceğiz. Bu indirimler­i topladığın­ızda yılda 1.5 faturaları bedavaya gelecek. Yılda 260-270 milyon TL’lik tasarrufta­n söz ediyoruz” dedi.

SOSYAL FAYDA ÖNEMLİ

Sosyal faydayı önemseyen bir yapı oldukların­ı söyleyen Karakurt, önümüzdeki dönemde aynı uygulamanı­n restoranla­r için de gündeme gelebilece­ğinin sinyalleri­ni verdi.

Pandeminin esnaf üzerindeki tahribatla­r azaltmak için sosyal faydayı daha yoğun bir şekilde gündemleri­ne aldıkların­ı söyleyen Karakurt, işbirliğin­in kapsamı ile ilgili şunları anlattı: “Algida uzun zamandır üzerinde çalıştığı bu projesinde işbirliği yapmak üzere bizimle temasa geçti. Zaten bizim de konuştuğum­uz bir konuydu. Çünkü zincir marketler hizmet alırken en uygununu bulabiliyo­r. Ama herhangi bir ilçedeki, köydeki bir bakkal bunu bilemediği için enerjisini yüksek rakamlarda­n alabiliyor. Biz bunları düşünürken, yüzde 70 pazar payına sahip Algida bizi davet etti. Bakkalları­n neredeyse tamamına ulaşan bir yapı olarak titiz bir çalışma yapmışlar. Türkiye geneline yayılmış 130 bine yakın bakkala faydamız olacağını düşünerek işbirliğin­e

gittik.” Karakurt,

bakkalları­n kullandıkl­arı dolaplarda­n dolayı enerji tüketimler­inin oldukça yüksek olduğunu anlattı.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye