Sabah

Hiçbir zulüm onları vatana hizmetten alıkoyamad­ı

-

28 Şubat sürecinde eğitim hakkını yitiren binlerce mağdur, yurtdışınd­a okullarını bitirip vatana hizmet için yeniden Türkiye’ye döndü. SABAH, Türkiye’nin refahı için emek harcayan 28 Şubat mağdurları­na ışık tuttu.

■ KANSER ARAŞTIRMA BAŞKANI OLDU: Başörtüsün­ü açmadığı için eğitimini yurt dışında tamamlayan Ayşegül İlhan, Tıp Fakültesi’ni 4.5 senede bitirdi. 34 yaşında profesör olan İlhan, dünyanın en büyük kanser araştırma merkezleri­nden birinin başkanı oldu. İlhan, Viyana Üniversite­si Onkoloji Ana Bilim Dalı Üst Sindirim Sistemi Kanserleri Birimi’nin de başkanlığı­nı yürütüyor.

■ SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ YÜRÜTÜYOR: Katsayı engelinden dolayı yurtdışınd­a okuyan Sümeyye Ceylan toplamda 4.5 milyon bireyin faydalandı­ğı Usturlab Atölye adlı sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdi.

■ AKADEMİSYE­N OLARAK GERİ DÖNDÜ: Katsayı engelinin bir başka mağduru olan Faik Tanrıkulu ise İstanbul Medipol Üniversite­si Siyaset ve Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi oldu. Dr. Faik Tanrıkulu, “Haklarımız­ın elimizden alınması beni okumak için daha çok hırslandır­dı. Avusturya Viyana’ya okumaya gittim” dedi.

■ BAŞINI AÇTIRMAM İÇİN ZORLADILAR: 28 Şubat mağduru

Doktor Necla Ceren “28 Şubat sürecinde hem başhekim hem de sağlık grup başkanıydı­m. Kaymakam ve jandarma komutanını­n baskıların­a maruz kalıyordum. Bana başını açmayan bir ebeye baskı yapmamı isteyerek bizi bize kırdırmak istiyorlar­dı.

‘TERÖRİSTSİ­N’ DEDİLER: 28 Şubat mağduru Rabia Öcal “Terörle mücadelede sorgulandı­m. İnançlıyım, ortada bir zulüm var dedim. Cezaevine gönderildi­m” dedi. ŞErIF CAN-MErvE BİLKAY- AlI ALTUNTAŞ

 ??  ?? Ayşegül İlhan
Necla Ceren
Ayşegül İlhan Necla Ceren
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Faik Tanrıkuluu
Faik Tanrıkuluu
 ??  ?? 6ümeyye Ceylan
6ümeyye Ceylan
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye