Sabah

Fiziksel ve zihinsel hazır

- YUNUS EMRE SEL

Trab]onsSor için sahasında oynayacağı

1 Fenerbahçe maçı sezonun geri kalanı için büyük önem taşıyor. Teknik direktör Abdullah Avcı oyuncuları­nı zorlu karşılaşma ya motive etmek için fiziksel antrenmanl­arın yanı sıra bire bir görüşmeler ve zihinsel ola

rak hazırlığa da büyük önem verdi.

)enerbaKoeª­nin özellikle sezonun ikinci

2 yarısındak­i tüm maçları analiz edildi ve oyunculara yeni taktik anlayışın nasıl olacağı anlatıldı. Rakibin etkili kanat oyuncuları­nı durduracak çalışmalar yaptıran Avcı, bireysel olarak ise rakip futbolcula­ra özel önlemler almadı.

Yönetim kendi içinde yaptığı değerlen

3 dirme sonrası Abdullah Avcı ile de konu şarak maça ekstra prim uygulaması­na gerek olmadığına kanaat getirdi. Ancak oyunculara F.Bahçe maçı sonrası şubat ayının ödemelerin­in yapılacağı bilgisi verildi.

Teknik direktör Abdullah Avcı yanına

4 zihinsel performans antrenörün­ü de ala rak, oyuncuları­na maçın kazanılmas­ının önemini vurguladı. Dış etken ve baskılarda­n uzak durulmasın­ı istedi. Sadece bunun kazanılmas­ı gereken bir maç olarak düşünülmes­i gerektiğin­i sık sık hatırlattı.

Bordo-mavili takımda Başakşehir maçı öncesi büyük

5 sıkıntı olan Kovid-19 vakaları, Fenerbahçe maçı

öncesi son buldu. Tüm oyuncuları­n test sonucu negatif çıkarken bu durum moralleri artırdı.

+aIta içerisinde yapılan antrenmanl­arda Abdullah Avcı

6 oyuncuları çok fazla sıkmadı. Oyuncuları­n çalışmalar

dan keyif almasını ve maça daha enerjik bir şekilde çıkmaların­ı esas alacak çalışma programlar­ı belirlendi.

7 Takım kaptanları ve tecrübeli oyuncular, daha önceki maçlarda da bazı gerilimler­in yaşandığın­ı Wakım arkadaşlar­ına aktardı. Abdullah Avcı da, bu oyuncula rın saha içerisinde daha fazla sorumluluk almalarını ve bu tür pozisyonla­rda direkt müdahil olmalarını istedi.

Mao öncesi beklentile­rin çok fazla arttığının farkında olan

8 Abdullah Avcı, takımı maça hazırlaman­ın yanı sıra kendisi de özel olarak hazırlandı. Daha önce kasket akımını başlatan tecrübeli çalıştırcı, Fenerbahçe maçlarında­ki atmosferi daha iyi solumak için bazı efsane isimlerle görüştü.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye