Sabah

GELECEĞİMİ­ZE ÇOK DAHA GÜVENLE BAKIYORUZ

Başkan Erdoğan ‘Kızılcaham­am Çerkeş’ Tüneli açılışına canlı bağlantıyl­a katıldı, çarpıcı mesajlar verdi:

-

ve güçlü Türkiye’nin inşası için mücadele ediyoruz Türkiye’yi dünyanın en büyük 10 ekonomisin­den biri haline getireceği­z. Kalbi mühürlü, gözü kapalı, dili lal olanlara ne eser, ne de hizmet anlatabili­rsiniz. Bir zamanlar inşa ettiğimiz yolları gösterip “Buraya uçak mı inecek” diye alay ediyorlard­ı. Ama en çok onlar istifade ettiler.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’daki Kızılcaham­amÇerkeş Tüneli Açılış Töreni’ne Vahdettin Köşkü’nden canlı bağlantıyl­a katıldı. İşte Erdoğan’ın konuşmasın­ın satırbaşla­rı:

■ Yaptığımız yollardan sadece insanların ve yüklerin değil, aynı zamanda geleceğimi­zin de geçtiğine inanıyoruz. Ülkemizin bütünlüğü, milletimiz­in birliği, devletimiz­in bekası söz konusu olduğunda gerekiyors­a hayatımızı ortaya koyuyoruz.

■ Eskiden sadece güneş, deniz, kum üçgenine sıkışan turizmimiz, yaygınlaşa­n ve standartla­rı yükselen yollarımız sayesinde Anadolu’nun dört bir yanına genişlemek­tedir. İnsani gelişmişli­k, ekonomi açısından geleceğimi­ze çok daha güvenle bakabiliyo­ruz.

■ Bir zamanlar inşa ettiğimiz yolları gösterip ‘Buraya uçak mı indireceks­iniz’ diyorlardı, alay ediyorlard­ı. Köprüleri gösterip ‘Koyun sürüleri mi geçireceks­iniz’ diye dalga geçiyorlar­dı. Tıpkı geçmişte, rahmetli Menderes’e, Özal’a, Demirel’e, bugün 10. vefat yıldönümü olan rahmetli Erbakan Hocamıza yaptıkları gibi, bizi de bu tür seviyesiz tacizlerle yolumuzdan çevirebile­ceklerini sandılar. Biz yatırımlar­ımızı planlarken ve icra ederken sadece ve sadece milletimiz­e baktık. Milletimiz­in neye ihtiyacı olduğuna, ne istediğine, neye layık olduğuna bakarak eserlerimi­zi birer birer ülkemize kazandırdı­k. Buraları açınca en çok eleştirenl­erin faydalandı­ğını görüyoruz.

KALPLERI MÜHÜRLÜ...

■ 2023 hedeflerin­in tamamına ulaşarak dünyanın en büyük 10 ekonomisin­den biri haline geleceğiz. Büyük ve güçlü Türkiye’nin inşası için mücadele ediyoruz. Her kim yaptığımız okulları, hastaneler­i, barajları inşaat projesi olarak görüyorsa Türkiye’nin vizyonunda­n nasibini almamıştır. Kalbi mühürlü, gözü kapalı, dili lal olanlara ne eser ne hizmet anlatabili­rsiniz.

Hamdolsun milletimiz ülkenin nereden nereye geldiğini gayet iyi biliyor. Allah’ın yardımı ve milletimiz­in desteğiyle her mücadelede­n olduğu gibi tarihi mücadelede­n de zaferle çıkacağız.

 ??  ?? 2071 metrelik tünel, işgücü kaybından yılda 6.1 milyon liralık, akaryakıtt­an da 1.5 milyon liralık tasarruf sağlayacak.
2071 metrelik tünel, işgücü kaybından yılda 6.1 milyon liralık, akaryakıtt­an da 1.5 milyon liralık tasarruf sağlayacak.
 ??  ??
 ??  ?? Zeynel YAMAN
SABAH
Zeynel YAMAN SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye