Sabah

DEVLETIN BARIŞ ELINI TUTAN KAZANDI

Vergi, prim, idari ceza, öğrenim kredisini yapılandır­anlar rahat bir nefes aldı. İlk iki taksitin önemli olduğu yapılandır­mada ilk taksit ve peşin ödeme süresi de bugün doluyor

- Hazal ATEŞ (DITöR: Barış ERGİN TASARıM: SHoLO KA<A

Devlete olan vergi, prim, idari para cezası, öğrenim kredisi borçlarını yapılandır­an 10 milyon vatandaş nefes alırken, ilk taksit ve peşin ödeme süresi bugün doluyor. Yapılandır­manın bozulmamas­ı için ilk taksitin bugün yatırılmas­ı zorunlu.

Bu yıl uygulanmay­a başlayan değerli konut vergisinin ilk taksitinin de bugün akşama kadar yatırılmas­ı gerekiyor. Ocak ayına ilişkin kurumlar vergisi mükellefle­rinin turizm payı, haberleşme ve dijital hizmet vergisinin beyan ve ödeme süresi için de son gün. Borçları otomatik olarak silinen BağKur’lu vatandaşla­rdan emekliliğe hak kazananlar­ın aylıkları da bu ay başlıyor.

BÜYÜK YOĞUNLUK VAR

Vergi borcunu ödeyecek vatandaşla­r için vergi daireleri hafta sonu da mesai yaptı. Vergi borcunu ödeyecek vatandaşla­r kısıtlamad­an muaf tutulurken vergiler için büyük yoğunluk yaşandı. Vergi borçlarını­n yeniden yapılandır­ılması uygulaması­nda ilk taksitin bugün akşama kadar ödenmesi gerekirken, basit usulde vergilendi­rilen mükellefle­rin de geçen yıla ilişkin gelir vergisi beyanı ve ilk taksit ödemesini bugün yapması büyük önem taşıyor. Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesi üzerinden anlaşmalı bankaların banka ve kredi kartıyla ödeme yapılabili­yor. Yapılandır­ma kapsamında ikinci taksit ödemeleri 31 Mart’ta yapılacak.

BEYANNAME VERILECEK

Bu yılın ocak ayına ait, kurumlar vergisi mükellefle­ri için turizm payı, haberleşme ve dijital hizmet vergisinin beyan ve ödeme süresi de bugün doluyor. Taksici, terzi, berber, tamirci gibi basit usulde vergilendi­rilen mükellefle­r yıllık gelir vergisi beyannamel­erini bugün verecek. Defterbeya­n sistemi üzerinden beyanname oluşturula­bilecek. Geçen yılın kazançları­na ilişkin beyannamel­er üzerinden hesaplanan gelir vergisi bugün birinci taksiti yatırılmak üzere iki taksit olarak ödenecek.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye