Sabah

‘HAYAT MÜŞTEREK’ DİYE KURDUĞU İŞ 9 KADINA EKMEK KAPISI OLDU

Gaziantepl­i Nurgül Işık Çelebi, nakliyeci eşi rahatsızla­nınca ev ekmeği yapıp satmaya başladı. Nurgül Hanım, 10 kilo unla başladığı işini büyüttü. Çelebi ve ekibi günde 1500 ekmek üretiyor

- MEHmEt BONCUK SABAH

Gaziantep Oğuzeli’ye bağlı Yeşildere mahallesin­de yaşayan Nurgül Işık Çelebi’nin nakliyecil­ik yapan eşi hastalanar­ak çalışamayı­nca aile ekonomik sıkıntıya düştü. ‘Hayat müşterek diyen Çelebi eşinin bir arkadaşını­n “Bir torba un alıp ekmek yapın, masrafını da vereyim” önerisiyle 10 kg unla işe başladı. Kızının ve annesinin desteğiyle işini büyüten kadın girişimci bir, iki, üç derken yanında çalışan kadınların sayısını 9’a çıkardı. Çelebi, “Eşimin işi kötü gidince ‘Nurgül kendini göster, iyi gün dostu musun, kötü gün dostu musun? Şimdi belli olacak’ diyerek işe giriştim. Gaziantep Kent Konseyi’nin girişimiyl­e kurulan doğal yaşam pazarı sayesinde daha çok insana ulaştık. Eşim satışa bakıyor, başka işte çalışmasın­a gerek kalmadı” dedi. Eşi Hasan Çelebi ise, “Eşim dar zamanda tüm yükümüzü omuzladı. Hani ‘erkek varlıkta, kadın darlıkta belli olur’ derler ya eşim cidden yoklukta kendisini gösterdi. Şu an 15 gün sonrasının siparişler­ini yetiştirme­ye çalışıyoru­z. Hamur yoğurma ve yumak makinesi aldık. Yumak ve açma makinesini­n daha büyüğünü alacağız yakında” dedi.

ÇALIŞANLAR REFAHA KAVUŞTU

Nurgül Işık Çelebi’nin ekibinden 4 çocuk annesi Lütfiye Yazgan, “Eşim vefat edince geçim zorluğu çekmeye başladım. Buradan kazandığım parayla Ortamımız çok güzel” dedi. 3 çocuk annesi Aysel Bakır ise “Buradan ilk kazandığım parayla çocuklarım­a kıyafet, kendime de gardırop aldım. Şimdi o gardrobun aynasına bakarken gözlerimde­ki mutluluğu görüyorum. Burası bana umut oldu” diye konuştu. Çalışanlar­dan 3 çocuk annesi Nurgül Terlemez de “Çocuklar okula gidince masraflar için çalışmaya başladım. Kazandığım parayı biriktirip bir traktör aldık” dedi.

 ??  ??
 ??  ?? Furkan Murat Aktaş
Furkan Murat Aktaş
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye