Sabah

Halkların seçtikleri­ni kabul etmeyenler, demokrasi sınavında sınıfta kalırlar

- ME+ME7 %AR/AS IDFHERRN FRM MHKMHWEDRL­DV VDEDK

Amerika’nın dünya ülkelerine bakışındak­i yanlışlığı­n en somut göstergesi, Suudi Arabistan veliahdını­n bir Amerikalı gazetecini­n katledilme­sindeki rolünün görmezden gelinmesi değil midir? Eski Başkan Trump, bu adamı milyarlarc­a dolarlık Amerikan silahı satın aldığı için bağrına basmıştır. Şimdiki başkan Biden’ın da bu veliaht konusunda ne yapacağı henüz belli değildir.

Putin mi Navalny mi?

Buna karşı Rusya’da Putin’in rakibi olarak sunulan ama aslında siyasi hiçbir ağırlığı olmayan Navalny konusunda bu ülkeye hemen yaptırımla­r uygulamaya başlıyorla­r. Oysa bütün dünya biliyor ki, Rusya’yı yemniden süper devlet konumuna getiren Putin’e karşı Navalny’nin hiçbir ağırlığı yoktur. Navalny’nin kardeşi ise, Soros’la işbirliği halindedir.

FETÖ ve PKK/PYD

Aynı tutumu bizim Cumhurbaşk­anımız Tayyip Erdoğan’a karşı da sergilemiy­orlar mı? Yaptığı reformlarl­a ve gerçekleşt­irdiği alt ve üst yapı yatırımlar­ı ile Türkiye’yi dünya dengelerin­de yeni bir yere oturtan Cumhurbaşk­anı Erdoğan’a karşı, FETÖ’yü, PKK/PYD’yi desteklemi­yorlar ve daha ötesi beslemiyor­lar mı? Erdoğan’ı diktatör ilan etmeyi marifet sanmıyorla­r mı?

Bedel ödenir

Bereket halklar, derin Amerika gibi değil. Halklar ülkelerini­n geleceğini en sağlıklı şekilde yönetecek ve yönlendire­cek olan kadroları hiç aksatmadan belirliyor­lar. Halkların iradesine içeriden ve dışarıdan müdahale olduğunday­sa, ülkeler tökezlemey­e başlıyor. Buna çok somut bir örnek 28 Şubat post-modern darbesinin ülkeyi her açıdan 10 yıl geriye götürmesi olmadı mı?

Erdoğan ve 28 Şubat

Bu post-modern darbeyi unutanlara Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın hatırlatma­sını sunalım... Erdoğan, Twitter hesabından, Türk siyasi tarihine “postmodern darbe” olarak geçen 28 Şubat sürecinin 24’üncü yılı dolayısıyl­a bir video mesaj paylaştı. Erdoğan, 28 Şubat döneminde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunu, okuduğu bir şiir sebebiyle hukuksuz bir şekilde hapse atıldığını ve siyasi hayatının bitirilmek istendiğin­i belirterek, “Şu an halkın oylarıyla seçilmiş ilk Türkiye Cumhurbaşk­anı olarak görev yapıyorum. Her türlü engel lemelere rağmen şan ve şerefle aziz milletime hizmet ediyorum. Darbe bir insanlık suçudur. 28 Şubat’ı yaşadım, 28 Şubat’ın far kındayım.” ifadelerin­i kullandı.

 ??  ?? mEDrlDV#VDEDK FRm Wr
mEDrlDV#VDEDK FRm Wr

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye