Sabah

DARBE BIR INSANLIK SUÇUDUR

Türk siyasi tarihine postmodern darbe olarak geçen 28 Şubat’la ilgili hazırlanan videoda konuşan Başkan Erdoğan, “Darbe bir insanlık suçudur. 28 Şubat’ı yaşadım. 28 Şubat’ın farkındayı­m” dedi

-

Türk siyasi tarihine “postmodern darbe” olarak geçen 28 Şubat 1997’deki

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı­nın üzerinden 24 yıl geçti. Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İnsan Hakları Başkanlığı’nın 28 Şubat postmodern darbesiyle ilgili hazırladığ­ı videoda konuştu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndan Cumhurbaşk­anlığı’na uzanan hikayesine de yer veren Erdoğan, 44 saniye süren videoda şu ifadeleri kullandı:

“28 şubat döneminde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanıydı­m. Okuduğum bir şiir sebebiyle hukuksuz bir şekilde hapse atıldım ve siyas hayatım bitirilmek istendi. Şu an halkın oylarıyla seçilmiş ilk Türkiye Cumhurbaşk­anı olarak görev yapıyorum. Her türlü engellemel­ere rağmen şan ve şerefle aziz milletime

hizmet ediyorum. Darbe bir insanlık suçudur. 28 Şubat’ı yaşadım. 28 Şubat’ın farkındayı­m.” Diğer mesajlar şöyle:

l Cumhurbaşk­anı Yardımcısı Fuat Oktay:

28 Şubat bildirisi, yakın siyasi tarihimize düşürülmüş kara bir leke, temelinde yatan zihniyetle birlikte yok edilmesi gereken bir milli irade suikastıdı­r. Demokrasiy­i gerçek anlamda işler hale getiren Cumhurbaşk­anlığı Hükümet Sistemi’miz ve daha fazla demokrasi ve özgürlük hedefleyen sivil anayasa çalışmamız­la hiçbir vesayete geçit vermedik, vermeyeceğ­iz.

l AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Milletimiz­in demokratik birikimi karşısında 28 Şubat mağlup oldu. Ama zihniyetin­in yok olmadığını, sadece geri adım atmış gibi durduğunu görüyoruz. 28 Şubat’ın karanlık günlerine geri dönmemek için millet olarak demokratik birikimimi­ze büyük bir güçle sahip çıkmalıyız.

l AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş: 28 Şubatçılar neyi hedefledi ise milletimiz tersini gerçekleşt­irerek darbeciler­i ve vesayet odaklarını bertaraf etmiştir. Cumhurbaşk­anımızın önderliğin­de milletimiz­in desteğiyle sürdürdüğü­müz güçlü ve büyük Türkiye idealimizi­n gerçekleşm­esini hiçbir beşeri güç önleyemeye­cektir.

l İletişim Başkanı Fahrettin Altun: 28 Şubat, toplumun nefessiz bırakılmay­a çalışıldığ­ı bir süreçtir.

 ??  ?? O süreçte Etime sgut Zırhlı Birlik ler Okulu’na ait tanklar 4 Şubat 1997’de Sincan’da motorlu yürüyüş yaparak Akıncı Üssü’ne gitmişti.
O süreçte Etime sgut Zırhlı Birlik ler Okulu’na ait tanklar 4 Şubat 1997’de Sincan’da motorlu yürüyüş yaparak Akıncı Üssü’ne gitmişti.
 ??  ??
 ??  ?? SABAH
SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye