Sabah

Bari çocukları rahat bırakın

-

3andemi süresince yaratılan ve etkilerini uzun süre atlatamaya­cağımız korku iklimin de azımsamaya­cak payı olan medya mızın hedefinde bu kez çocuklar ve veli leri var.

Okulların açıl ma takvimi netleşiyor ya... Korona bası nımız “özel korku” haberleri ne yüklenmiş durumda.

Özel dediğime bakmayın... Uzman konukların­ın ağzından “Okullarda çocuklara paylaş mama dersi verilmeli” türün den dehşet önerilerin sıralandı ğı haberler işte.

Bilimsel çalışmalar bağışıklık sistemi büyüklere göre daha güçlü olan çocukların pandemi süre cinde avantajlı olduğunu ortaya koyuyor. Henüz çocukların aşıla masına izin veren devlet de yok.

Ama bizim basının araştı rıp bulduğu hekimlerin hepsi de daha okullar açılmadan aşılanmand­an bahsediyor­lar.

Boru değil, aeresol fizikçi lerinin (en son bu alanın baba sı sayılan Alman Dr. Gerhard Scheuch) işlevsiz olduğunu defa larca kanıtladık­ları maske de çocuklara şartmış.

Koca koca insanların bile, ağzında, cebinde, çantasında temiz tutamadığı o mikrop

yuvası maskelerin küçücük çocuklar elin

de nasıl büyük bir tehlikeye dönüşe ceğini düşünebili­yor musunuz?

Allah aşkına çocukları rahat bıra kın.

Temel eğitimin amacı da çocuklara bilgi yüklemek değil. Çocuğun kimsey le temas etme den öğreneceği­ni öğrenip eve dönmesi hedeflenmi­yor.

Öncelikle umulan fayda, çocukların iletişim ve sosyal leşme becerileri­n oturması,

gelişmesi.

Aynı binada oldukları halde çocukları birbirinde­n izole edecek, uzaklaştır­acak, arka daşını tehdit, korku unsu ru olarak görmesine yol aça cak bir pratik yarardan çok zarar getirir.

Uzmanlar da, ileri yaşlar dakilerde Alzheimer riski ni arttırdığı­nı söyledikle­ri izolasyonu­n daha şimdiden çocuklarda iletişim problem lerine neden olduğunu söylü yorlar. İlk öğretimdek­i izolasyon uygulamala­rının, narsist kişilik bozukluğu gibi pek çok arızanın kapsını aralayacağ­ı konusunda uyarılar yapıyorlar.

Ömrümüzden koskoca bir yıl kaybettik, normalleşi­yoruz der ken bir nesli kaybetmeye­lim.

 ??  ??
 ??  ?? Melih ALTINOK
Melih ALTINOK

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye