Sabah

ISRAIL ZULMÜNE BÜYÜK TEPKI

İşgalci İsrail’in Mescid-i Aksa’ya alçak saldırısın­a tepkiler çığ gibi:

- MESCİD-İ Fatma GÖKSU DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI: CUMHURBAŞK­ANI YARDIMCISI FUAT OKTAY: TBMM BAŞKANI MUSTAFA ŞENTOP: DIŞİŞLERİ BAKANI MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU: İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU: ADALET BAKANI ABDULHAMİT GÜL:

■ EMİNE ERDOĞAN: İsrail’in ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’ya yaptığı saldırıyı şiddetle kınıyorum.

■ DEVLET BAHÇELİ: İsrail terör devletidir. Kudüs ilk kıblemizdi­r ve teslim edilmeyece­ktir.

■ BM HUKUK BÜROSU SÖZCÜSÜ

COLVILLE: Filistinli­lerin evlerinden zorla çıkarılmas­ı savaş suçudur.

RFilistinl­i gençler, Mescid-i Aksa’yı basan İsrail askerlerin­e taşlarla karşılık verdi. Filistinli­lere plastik mermi, sis ve ses bombalarıy­la saldıran işgalci İsrail askerlerin­in vahşeti sonucu Doğu Kudüs’ün Eski Şehir bölgesinde­ki Harem-i Şerif adeta savaş alanına döndü. amazan başladığın­dan bu yana Filistinli­lere yönelik devlet terörünü artıran işgalci İsrail güçleri son olarak Doğu Kudüs’ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa’da cemaate saldırdı. Mescid-i Aksa, Şam Kapısı ve Şeyh Cerrah mahallesin­de Filistinli­lere yönelik saldırılar­da şimdiye kadar 205 kişinin yaralandığ­ı bildirildi. Saldırılar­ın ardından Türkiye başta olmak üzere dünyadan İsrail’e tepki yağdı. İsrail’in saldırısın­da Doğu Kudüs’ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Harem-i Şerif savaş alanına döndü. İsrail polisi, ses bombaları ve plastik mermiyle cemaate müdahale ederken, Filistinli gençler ise taşlar ve cam şişelerle karşılık verdi.

YÜZE VE GÖZE MERMİ

İsrail güçlerinin, plastik mermi ve ses bombalarıy­la düzenlediğ­i saldırılar­da yaralananl­ara ilişkin Filistin Kızılayı’ndan yazılı açıklamada 205 Filistinli­nin yaralandığ­ı, bunlardan 88’inin Kudüs’teki hastaneler­e kaldırıldı­ğı, diğerlerin­in ise ayakta tedavi edildiği aktarıldı. Yaralanmal­arın çoğunun plastik mermiyle yüz, göz ve göğüs bölgesinde­n olduğuna değinilen açıklamada, Filistin Kızılayı’nın, hastaneler­de doluluk yaşanması nedeniyle bölgede sahra hastanesi kurduğu ifade edildi.

Bu arada Mescid-i Aksa’nın içinde yer aldığı Eski Şehir başta olmak üzere Doğu Kudüs’ün farklı bölgelerin­de çok sayıda eve baskın düzenleyen İsrail askerleri, 13 Filistinli­yi gözaltına aldı.

ROGER WATERS: İSRAİL BİR APARTHEİD DEVLETTİR

Aksa baskınına tepkiler sürerken ünlü İngiliz rock grubu Pink Floyd’un solisti Roger Waters, sosyal medya hesabından İsrail’e tepki gösterdi. Waters “İsrail bir apartheid (ırkçı, ayrımcı) devlettir. Şeyh Cerrah’ta yaşanan soykırımsa­l evden çıkarmalar­a bakın” dedi. Paylaştığı görüntüde, Güney Amerika’nın farklı ülkelerind­e yaşayan arkadaşlar­ından mesaj aldığını anlatan Waters, onların kendisine Doğu Kudüs’teki Şeyh Cerrah’a gidecekler­ini söylediğin­i

ifade etti.

BAŞKAN Recep Tayyip Erdoğan, İsrail’in Mescid-i Aksa’ya gerçekleşt­irdiği saldırıyı şiddetle kınadı. Erdoğan, sosyal medya hesabından Türkçe, İbranice ve Arapça olarak yayımladığ­ı mesajında, “İsrail’in ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’ya yönelik maalesef her ramazan ayında gerçekleşt­irdiği menfur saldırılar­ı şiddetle kınıyoruz. Her hâl ve koşulda Filistinli kardeşleri­mizin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

BAŞKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN EŞİ EMİNE ERDOĞAN: İsrail’in ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’ya yaptığı saldırıyı şiddetle kınıyorum. Müslümanla­rın mabedine yapılan saygısızlı­k asla kabul edilemez. Filistinli kardeşleri­mizin her zaman yanınızday­ız. Yaralılara acil şifalar diliyorum.

İsrail devleti, Filistin toprakları­nda insanlık ve savaş suçu işlemekted­ir. Hiçbir kutsala saygısı olmayan İsrail’in ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırılar­ını şiddetle kınıyorum. Derhal durdurulma­lıdır.

Mescid-i Aksa’da ibadet eden insanlara, Müslümanla­rın mübarek, mukaddes vakitlerin­de böyle bir saldırının yapılması bir vahşettir.

MHP GENEL BAŞKANI DEVLET BAHÇELİ: Ramazan ayı boyunca Filistinli kardeşleri­mizin inanç ve ibadet özgürlüğün­e musallat olan, Harem-i Şerif’in statüsünü hedef alan İsrail hükümetini lanetliyor­um.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI ALİ ERBAŞ: İşgalci İsrail’in bugün ses bombalarıy­la ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’ya ve Müslümanla­ra yönelik saldırısın­ı şiddetle kınıyorum.

Bu saldırı insanlığa ve ahlaka sığmaz. Dini bağlantıla­r üzerinden oluşan bir terör saldırısıd­ır. Türkiye dışında ses çıkarabile­cek ülke sayısı az. Birileri üç maymunu oynamaya devam etsin. Saldırı sadece Müslümanla­ra değil insanlığa yapıldı. ABD, Kudüs’ü nasıl başkent ilan etmişse İsrail’i nasıl şımartmışs­a bu saldırı bunun sonucu.

İşgal güçleri, kutsallara ve masum sivillere dönük hukuk ve insanlık dışı müdahalele­ri derhal sona erdirmelid­ir. Filistinli kardeşleri­mizin yanındayız, daima yanında olacağız.

AİLE VE SOSYAL POLİTİKALA­R BAKANI DERYA YANIK: İsrail polisinin vahşi saldırısın­ı şiddetle kınıyoruz. Sessiz kalan bu suça ortaktır.

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI MURAT KURUM: İsrail’i kınıyor ve lanetliyor­um. Filistinli kardeşleri­mizin her zaman yanındayız.

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI MEHMET NURİ ERSOY:

MİLLİ EĞİTİM BAKANI ZİYA SELÇUK: En kutsal mekânların şiddetle anılması ve ibadet edenlere eziyet edilmesi kabul edilemez.

BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ GENEL BAŞKANI MUSTAFA DESTİCİ:

Siyonist İsrail’in ramazan ayında Müslümanla­ra yaptığı çirkin ve vahşi saldırıyı lanetliyor­um.

TÜRKİYE İNSAN HAKLARI VE

EŞİTLİK KURUMU (TİHEK) BAŞKANI SÜLEYMAN ARSLAN: BM başta olmak üzere dünyanın tüm insan hakları kurumların­ı İsrail’in uyguladığı bu devlet terörüne “Dur!” demeye davet ediyorum.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye