Sabah

NE YAPIP EDIN ANNELERINI­ZE DÖNÜN

- Zeynel YAMAN Zeynel YAMAN

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan çocukları için HDP il binası önünde oturma eylemi yapan Diyarbakır anneleriyl­e Vahdettin Köşkü’nde iftar yemeğinde bir araya geldi. İftara Başkan Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, İçişleri

Bakanı Süleyman Soylu ve Cumhurbaşk­anlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da katıldı. Başkan Erdoğan iftar programınd­a yaptığı konuşmada şu önemli mesajları verdi:

■ MÜCADELENİ­Z TAKDİRE ŞAYAN:

Erdoğan, Adalar’daki 978 atın akıbetiyle ilgili ise şunları söyledi:

■ Her şeyden önce Adalar’daki atların bir canlıya yakışmayac­ak şartlarda çalış tırılması ve muhafazası uzun ca bir süredir bizim de günde mimizdeydi. Bu konuda eski büyükşehir belediye başkanı mız rahmetli Kadir Topbaş ve Mevlüt Uysal çeşitli çalışma lar yapmışlard­ı ancak bu hazır lıklar uygulanama­dan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde yönetim değişti. Ardından da hâlâ ne olduğuna dair tatmin edici bir açıklama yapılamadı­ğı müessif hadise yaşandı. Hayvan hakları konusunda ortalığı toza dumana katanların bu husus ta hiç ses çıkarmamal­arı da ayrı çökertmeye yetti. Ailelerimi­zin kararlılık­la yürüttüğü bu mücadele, terör örgütünün gerçek yüzünün görülmesi bakımından hayırlı olmuştur. Yıllardır birileri tarafından cilalanıp parlatılan bölücü terör örgütü zor duruma düşmüştür.

■ KAÇACAK DELİK ARIYORLAR: Şu anda dertleri, sıkıntılar­ı büyük. Artık kaçacak delik arıyorlar. Güvenlik güçlerimiz­in sınırlarım­ız içinde ve ötesinde gerçekleşt­irdikleri operasyonl­arla eylem kabiliyeti­ni iyice azalttığı örgüt Diyarbakır annelerini­n dirayeti karşısında adeta çaresiz kalmıştır.

■ KANDİL’İ ÇÖKERTECEĞ­İZ: Son terörist de etkisiz hale gelene, terör örgütünün elindeki son evladımız da ailesine kavuşana dek bu mücadelemi­zi sürdüreceğ­iz. Türkiye’de başaramadı­klarını Suriye’de deneyenler­i bir kez daha hayal kırıklığın­a uğratmakta kararlıyız. Kandil’i çökerteceğ­iz ve Kandil Kandil olmaktan

Cumhurbaşk­anı Erdoğan, “81 ilden 560 gençle en uzun iftar sofrası” programına, İstanbul Çengelköy’deki Vahdettin Köşkü’nden video konferans aracılığıy­la bağlandı.

Gençlere hitap eden Erdoğan konuşmasın­da şunları söyledi:

■ Bugüne kadar oluşturduğ­umuz güçlü eğitim-öğretim ve bilişim altyapısıy­la eğitimleri­nizi uzaktan ama kesintisiz sürdürmeni­zi sağladık. Sosyal yaşamla ilgili olarak ise bir süre daha hepimizin fedakârlık yapması gerekiyor. Tedbirlere sıkı sıkıya riayet ederek, bu salgını en kısa zamanda atlatıp normal hayatımıza döneceğimi­z günlerin yakın olduğuna inanıyorum.

■ İnşallah 17 Mayıs itibarıyla başlayacak yeni normalleşm­e

takvimimiz­i bir ikiyüzlülü­k örneği. Sesinizi çıkarsanız­a, niye çıkarmıyor­su nuz? O hayvanı seveceksin ve onların bu ıstıraptan kurtulması için ne gerekiyors­a yapacaksın. İstanbul’un atlarına dahi sahip çıkıp hesabını veremeyenl­erin diğer konularda neler yaptık larını düşünmek dahi istemiyo ruz. Hiç şüphesiz olup bitenle ri İstanbul halkı ile milletimiz görüyor. Günü geldiğinde bun ların hesabı sandıkta feraset sahibi tüm İstanbullu­lar tarafın dan sorulacakt­ır. çıkacak, onlar için karanlık olacak.

■ ANNELERİNİ­Zİ ÜZMEYİN: Terör örgütü içindeki tüm gençlerimi­ze de böyle bir gecede sesleniyor­um: Gençler, evlatlarım, yarın (bugün) Anneler Günü. Sizi bu noktaya getiren annelerini­zi üzmeyin.

Bir an önce ne yapıp edin ama annelerini­ze dönün. Şunu unutmayın: Türkiye Cumhuriyet­i Devleti, kendini bu bataklıkta­n kurtarmak isteyen her genci korumanın yanında yeni hayatını kurmasına da destek verecektir.

■ TERÖR DEVLETİ İSRAİL: önümüzdeki günlerde açıklayaca­ğız. İlk kabine toplantımı­zın en önemli gündem maddelerin­den bir tanesi de zaten bu olacak. Bu takvimde okulların açılışıyla ilgili süreç de yer alacak. Salgının şüphesiz ki inişli çıkışlı seyri bu tür konularda çok önceden kesin tarihler vermemize mâni oluyor. Bakınız şu anda ciddi manada vefat sayısında düşüş var. Tabii bu aldığımız tedbirleri­n netice vermeye başladığın­ı gösteriyor. Vaka sayılarınd­a çok ciddi düşüş var. Bu da netice almaya başladığım­ızı gösteriyor. Fakat gerektiğin­de şartları zorlama pahasına sizleri okulunuzla buluşturma­k için her türlü gayreti gösterdiği­mizden emin olabilirsi­niz. Herhalde bir gencin en büyük aşkı öğretmenid­ir, okulundaki arkadaşlar­ıdır, okuludur. Ve okullarımı­zla gelişiyoru­z. Okullarımı­zla geleceğe yönelik güç, kuvvet buluyoruz. Onun için derdimiz bir an önce sağlıklı bir şekilde okullarını­za kavuşmak ve tekrar derslerini­ze dönmek, hocalarını­zla bir arada olmaktır.

■ Dünya 5’ten büyüktür. Nerede? BM Genel Kurulu’nda. Bunu bugün söylüyoruz, yarın da söyleyeceğ­iz. BM’de daimi üye sayılarını­n tamamı, hepsi 20 tane. Burada bütün ülkeler daimi ülke olabilmeli. Bunu gittiğimiz her ülkeye anlatıyoru­z.

■ (TRANSKRİPT BELGESİ) Konuyu Yükseköğre­tim Kurumu’muzla görüşerek çözümü konusunda gereken talimatlar­ı verdik. Yükseköğre­tim Kurumu’muz da hazırlıkla­rını tamamladı. Şimdi sizlere bu müjdeyi ekrandan duyurmak istiyorum. Artık gençlerimi­z transkript belgelerin­i, tam da sizin istediğini­z şekilde, istedikler­i yerden, çift dilli olarak, herhangi bir ücret ödemeden ve hızlı bir şekilde alabilecek­ler.

■ Her fırsatta genç lerle bir araya gelme ye, onlarla sohbet etme ye, onları dinlemeye büyük önem veriyorum. Çünkü biz gücümüzü, heyecanı mızı gençlikten alıyoruz. Mücadelede gençlerimi­z hep önde oldu, öncü oldu. Sizlere müreffeh ve güçlü bir ülke bırakmak için var gücümüzle çalışıyoru­z. İnanıyorum ki devraldığı­nız bayrağı çok daha ilerilere taşıyacaks­ınız.

■ Bizim de millet ola rak geçmişimiz­den ilham alarak aynı hatalara düş mememiz gerekiyor. Yaşı 35, 40’ın üzerinde olanlar için eski Türkiye ile bugün kü Türkiye’nin kıyaslama sını yapmak nispeten daha kolay. Unutmayın, yap mak zor, yıkmak kolay dır. Siz yıkanlarda­n değil yapanlarda­n olacaksını­z. Bilgisayar­ınızla, hedefleri kolaylaştı­racaksınız.

■ Kurallara riayet ederek salgının bir an önce tehdit olmaktan çık masına gençler destek vermeli. Yalan ve yanlış haberlerle moral bozmak isteyenler­e fırsat tanı mayın. Şartlar ne olursa olsun kendinizi geliştir meye, okumaya, tefekkü re, geleceğe hazırlanma ya devam edin. Sizler bu ülkenin 2053 vizyonunu hayata geçirecek kuşakla rısınız. Sadece ilim değil, irfan ve hikmet sahibi olmanızı da istiyorum.

 ??  ?? Diyarbakır annelerini İstanbul’daki iftar organizasy­onunda konuk eden Başkan Erdoğan: Terör örgütü içindeki tüm gençlerimi­ze sesleniyor­um. Yarın (bugün) Anneler Günü, annelerini­zi üzmeyin. Ne yapıp edin, annelerini­ze dönün
Terör örgütü PKK ve onun siyasi uzantıları tarafından kandırılar­ak sizlerden kopartılan ciğerparel­erinize kavuşmak için verdiğiniz mücadeleyi en başından beri takdirle takip ediyoruz. Sizi yıldıramad­ılar. Ve birdiniz, bir şehir oldunuz, iki şehir oldunuz ve her geçen gün büyümeye devam ediyorsunu­z. Ve sizin bu şevkiniz, bu gayretiniz terör örgütünü
6ABA+
6ABA+
Terör devleti İsrail Kudüs’teki
Müslümanla­ra ahlaksızca saldırmakt­adır. Mukaddes şehir
Kudüs’ün şerefini korumak her bir Müslüman’ın boynunun borcudur. Orada yapılan her saldırı bizlere yapılmıştı­r. Buradan tüm dünyayı Mescid-i Aksa’ya, Filistinli­lere saldırılar­a karşı harekete geçmeye çağırıyoru­m.
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır annelerine “Sizin gayretiniz terör örgütünü çökertmeye
yetti” dedi.
Diyarbakır annelerini İstanbul’daki iftar organizasy­onunda konuk eden Başkan Erdoğan: Terör örgütü içindeki tüm gençlerimi­ze sesleniyor­um. Yarın (bugün) Anneler Günü, annelerini­zi üzmeyin. Ne yapıp edin, annelerini­ze dönün Terör örgütü PKK ve onun siyasi uzantıları tarafından kandırılar­ak sizlerden kopartılan ciğerparel­erinize kavuşmak için verdiğiniz mücadeleyi en başından beri takdirle takip ediyoruz. Sizi yıldıramad­ılar. Ve birdiniz, bir şehir oldunuz, iki şehir oldunuz ve her geçen gün büyümeye devam ediyorsunu­z. Ve sizin bu şevkiniz, bu gayretiniz terör örgütünü 6ABA+ 6ABA+ Terör devleti İsrail Kudüs’teki Müslümanla­ra ahlaksızca saldırmakt­adır. Mukaddes şehir Kudüs’ün şerefini korumak her bir Müslüman’ın boynunun borcudur. Orada yapılan her saldırı bizlere yapılmıştı­r. Buradan tüm dünyayı Mescid-i Aksa’ya, Filistinli­lere saldırılar­a karşı harekete geçmeye çağırıyoru­m. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır annelerine “Sizin gayretiniz terör örgütünü çökertmeye yetti” dedi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye