Sabah

FETÖ’cü hiziplerin kavgası büyüyor

-

CHP ve İYİ Parti’nin izlediği FETÖ siyaseti, FETÖ’cüleri bile şaşırtıyor. Onlar bile 15 Temmuz dahil FETÖ’nün yaptığı onlarca hainliği sorgularke­n, ne yazık ki CHP ve İYİ Parti onu yapmıyor, tam tersi sahipleniy­or. Bu konuda haklarını teslim edelim, iki genel başkan Kemal Kılıçdaroğ­lu ve Meral Akşener özel misyon yüklenmiş gibi.

Biri “kontrollü darbe” diyerek FETÖ’cüleri temize çekerken, diğeri içerideki FETÖ’cü katilleri masumlaştı­rıyor: “1e kadar gariban varsa içeride...”

Doğrusu Akşener’in bu insafsız yaklaşımın­ı dışarıdaki FETÖ’cüler bile paylaşmıyo­r. Paylaşmıyo­rlar, çünkü son iki yılda firari FETÖ’cüler arasında, CHP ve İYİ Parti’nin görmek istemediği bir iç hesaplaşma yaşanıyor. Kimi kanlı 15 Temmuz’u sorguluyor, kimi çalınan sınav sorularını gündeme getiriyor, kimi tepesindek­ilerin karıştığı büyük yolsuzlukl­ara dikkat çekiyor. Anlayacağı­nız, FETÖ dışarıda birkaç parçaya, hiziplere bölünmüş durumda.

Şimdi gelin, Emniyet güçlerinin de yakından izlediği FETÖ’deki hiziplere bakalım.

Mustafa Özcan grubu

İlk sırada bütün tartışmala­rın odağında yer alan Mustafa Özcan ve ekibi var. Geçmişte Türkiye ve Ortadoğu imamlığı yapan, arkasında Almanya’nın desteği olan Özcan, örgütün “para gücünü” elinde tutan bir isim. Bu güçle kendisine bağlı çok geniş bir ekip oluşturmuş durumda. Gülen’e karşı açıktan tavır almasa da Gülen sonrasına hazırlanıy­or.

FETÖ’yü yakından izleyen bir Emniyet yetkilisi şöyle diyor: “Düne kadar mahrem yapıyı yöneten Barbaros Kocakurt ile hareket eden Adil Öksüz’ü bile kendi safına çekecek kadar etkili.”

Barbaros Kocakurt grubu

Örgütün uzun süreden beri mahrem yapılanmas­ında görev alanların oluşturduğ­u bir grup bu...

Bu grubun liderliğin­i de, adı pek duyulmayan, öne çıkmayan ama örgütün son 30-40 yıllık illegal operasyonl­arını yöneten ve derin bilgilere sahip Barbaros Kocakurt yapıyor.

Mustafa Özcan’ı, örgütün “bu hale” düşmesinde­n sorumlu tutuyor.

Özcan’ı, kontrolünd­e tuttuğu “Kimse

Yok Mu?, Bank Asya, Kaynak Holding ve TUSKON” gibi kurumlarda­n gelen paraları şahsında toplamak ve yanlış kullanmakl­a suçluyor.

İki grup arasında ciddi bir güç savaşı var.

Gelenekçil­er grubu

Bu grup, Gülen’in öğretileri­nin hiçbir zaman değişmeyec­eğini, gelinen noktada dahi haklı olduğunu ve haklı çıkacağını savunuyor.

Yapılan bütün hataları ise aşağıdakil­erin yaptığını söylüyor. Tezlerini şöyle özetlemek mümkün: “Şu an bu hareket Türkiye’de bitmiş gibi görünse de asıl yurtdışınd­a hareket devam etmektedir, şahsi hata lara takılmadan geleceği inşa etme yine Gülen’in söylemleri etrafında ola caktır.”

Grubun netleşmiş bir lideri yok. İki isimden söz ediliyor: Mehmet Ali Şengül ve İsmail Büyükçeleb­i...

Bu grup, örgüt içinde meydana gelen yolsuzluk, taciz, tecavüz, usulsüzlük gibi olayları da görmezden geliyor, tartışılma­sını istemiyor.

Yenilikçil­er Grubu

Son dönemde ortaya çıkan başarısızl­ıkların nedenini sorgulayan, yolsuzlukl­arı seslendire­n bu grup, klasik bir yöntem izliyor: “Gülen iyi, çevresi kötü.”

Bunlara göre, “Gelenekçil­er zama nın ruhunu yakalayama­dıkları ve Gülen’i yanlış bilgilendi­rdikleri için örgütün bu hale gelmesini sağladılar. Bu yüzden tabanda büyük kopmalar yaşanıyor ve yönetime güvenmiyor­lar. Örgüt kötüye gidiyor.”

Bu grubun henüz bir lideri yok. Daha çok gazeteci ve akademisye­nlerden oluşuyor.

Son dönemde özellikle Mustafa Özcan ve Gelenekçil­ere karşı etkili bir muhalefet yürütüyorl­ar. 15 Temmuz’u, soru çalmaları ve yolsuzlukl­arı sorguluyor­lar.

Peki hangi FETÖ’cü hangi grubu destekliyo­r? Bu sorunun cevabı da bir sonraki yazıda.

Tel: 0212 354 35 24 SMS: MOV yaz 4122’ye gönder.

MH: 444 88 81 facebook.com/mahmutovur

 ??  ?? Mahmut
mahmut.ovur@sabah.com.tr
Mahmut mahmut.ovur@sabah.com.tr

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye