Sabah

AK Parti tabanı, CHP seçmeninde­n daha çok özeleştiri yapıyor

-

Son dönem de pek çok AK Parti seçme ninden “Her yanlışta özeleştiri yapıyoruz. Muhalefet tabanı, partilerin­in hiçbir hatasını eleştirmiy­or. Adamlar tacizciler­i, tecavüzcül­eri, hırsızları bile partili diye sahipleniy­or” şeklinde özet leyebilece­ğim yakınmalar işiti yorum.

Hatta bu tartışmala­rı fark eden kimi yazarlar, ortaya çıkan resmi, “A. 3arti kazan gibi kaynıyor” diye okuyor lar... Hükümete yakın yazarla rın uyarıların­a, bir gazeteciye yakışmayac­ak şekilde “fitne” türünden yaftalar yapıştırıy­or lar...

Evet, AK Parti seçmeni eleştiriyo­r. Eğriye eğri, doğruya doğru diyor.

Oy verdiği iktidarın yanlış adımlar attığını düşünürse söy lüyor. Hata yapanı, destekledi­ği partiye yakın diye eleştiride­n muaf görmüyor.

Ayasofya İmamı tartışmala rından tutun da pandemi ted birlerine kadar pek çok tartış mada farklı seslerin çıkmasının sebebi de bu.

Ve bence ortada “ah vah edecek” bir durum yok.

Tam aksine bu sorgulama hali, eleştirell­ik, AK Parti’nin rakipleri gibi dar kadro partisi değil merkezde bir kitle hareketi olmasının yegâne sebebi...

son konumuna yükselmesi­nin sırrı da bu perspektif­te gizli.

Zira Erdoğan’ı bugüne kadar motive eden, çevredeki dediğim dedik tutucu uçları değil, merkezdeki dinamik çoğunluğu ikna etmekti.

Halkla iletişimin­in kanalla rını açan ve refleksler­ini diri tutan da zaten buydu.

Eğer o da muhalefet lider leri gibi enerjisini, oy verdikleri belediye yüzlerce atı bakımsızlı­ktan öldürünce bile sineye çeken, ne uzayan ne kısalan tutucu kemik bir kitleyi konsoli de etmeye harcasaydı, şüphe niz olmasın ki bugün ortada 19 yıldır tek başına iktidarda olan bir parti olmazdı.

Merak etmeyin, eleştiride­n kimseye zarar gelmez.

Gelecekse bile, ideolojik ve partizanca sebeplerle ya da çıkar nedeniyle yapılan tezahüratl­arın verdiği tahribatın yanında lafı bile edilmez.

 ??  ??
 ??  ?? MELİH
melLh.altLnok@sabah.com.tr
Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın yirmi yılda memlekette­ki dört seçmenden üçünün en az bir kere oyunu almış bir lider
MELİH melLh.altLnok@sabah.com.tr Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın yirmi yılda memlekette­ki dört seçmenden üçünün en az bir kere oyunu almış bir lider

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye