Sabah

ASLAN’DA İKİNCİ SEÇİM YOLDA!

-

şampiyonlu­k hesapları yaptığı derbinin sürpriz hamlesi Fatih Terim’den geldi. Sergen Yalçın’ın çok sayıda sakatı nedeniyle sıkıntılı çıktığı maçta Fatih hoca geniş kadroya sahip olmanın avantajını kullanarak radikal değişiklik­lere gitti. Yedlin, Saracchi, Onyekuru, Falcao ve Babel gibi 5 mevkide değişiklik­le oyuna başlayan Terim derbide istediği reaksiyonu oluşturdu. Bu sürpriz hamlesi galibiyete giden yolun anahtarı oldu. Maçın ilerleyen bölümlerin­de yaptığı oyuncu değişiklik­leriyle değişiklik­lerle Beşiktaş’ın temposunun karşısında durabildiğ­i gibi kaliteyi de düşürmedi.

Babel’in ofsaytı bozup golünü atması çalışılmış bir goldü. G.Saray oyunda kaldığı sürece Onyekuru ilerde benzer pozisyonla­rı denedi. Beşiktaş’ın istediği oyunu sergileyem­emesinin bir nedeni de hamle yapacağı kulübe yetersizli­ğinden önce en güçlü olduğu orta sahadaki uyumun ve pas trafiğinin bozulmasıy­dı. G.Saray ikinci bölgede sert müdahalele­rle bunu sağladı.

Yalçın’dan Töre-Dorukhan değişikliğ­i gerekliydi. Ardından Fatih Terim; Onyekuru-Kerem, Falcao-Mostafa değişikliğ­iyle cevap verdi. Töre zaman zaman forvette, kimi zaman sol açıkta oynadığı maçta bekleneni veremedi. Maçta tartışmaya ve eleştire açık birçok hakem hatası vardı. Donk’un Atiba’yı önce vurma sonra ayağına basmasıyla penaltı kararı çıktı. Falcao bu kriz anını iyi değerlendi­rip Atiba ile penaltıyı gole çevirdi. Atiba’nın top çizgiye daha 20 cm mesafe olmasına rağmen oyunda tuttuğu yardımcı hakemin “çıktı” kararıyla Beşiktaş’ın atağının kesilerek net bir hata yapıldığı pozisyonda­n sonra ikili averajı bitiren 3. golün gelmesi Beşiktaş’ın şansızlığı­ydı. Ancak bu oyun ve skorla Beşiktaş avantaj kaybetse de hala lider ve şampiyonlu­ğa en yakın takım durumunda...

Galatasara­y Yönetimi daha önce 29 Mayıs’ta yapılacağı­nı açıkladığı Seçimli Genel Kurul’u çarşamba akşamı iptal ettiğini duyurmuştu. Yönetimin bu kararına rağmen Divan Başkanlığı, 29 Mayıs’ta seçim gerçekleşe­cekmiş gibi cuma günü başkan adaylarını­n listesini kabul etti.

adaylıklar­ını koydu. Ancak sarı-kırmızılı kulüpte hemen ikinci seçim havasına girildi. Tam kapanma yasağı kalkar kalmaz Galatasara­y Yönetim Kurulu’nun, yeni bir seçim tarihi açıklayaca­ğı öğrenildi.

REVİZE EDİYORLAR

44 kişilik listelerin­i revize etmeye başladı. Türkiye genelinde Mayıs sonuna doğru yasakların kalkması beklenirke­n, tüzük gereği 25 günlük süre içinde sarı-kırmızılı kulüp kongreye gidebilir. Haziran ayının son haftasında ya da temmuz ayının ilk haftasında Galatasara­y’da iptal edilen seçimin gerçekleşm­esi bekleniyor.

 ??  ??
 ??  ?? Süreci yakından takip eden mevcut başkan adayları, yönetim-sicil-denetimdis­iplin kurulların­dan oluşan
Süreci yakından takip eden mevcut başkan adayları, yönetim-sicil-denetimdis­iplin kurulların­dan oluşan
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye