Sabah

Bayramda köprü ve otoyollar ücretsiz olacak

12 MAYIS GECE YARISINDAN 17 MAYIS 07.00’YE KADAR

- Editör: )HrLGH &(M Tasarım: Uğur KIRIMLI

Türk turizm sektörünün heyecanla beklediği Avrupa Şampiyonla­r Ligi final maçına sayılı günler kala İngiltere ‘Kırmızı Liste’ oyununu devreye aldı. Türkiye’yi kırmızı listeye alan İngiltere, buradan dönüşte 10 günlük otel karantinas­ının uygulanaca­ğını bildirdi. Kararın ardından Türkiye hemen harekete geçti. Dışişleri Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye Futbol Federasyon­u (TFF), UEFA ile görüşmeler­e başladı. SABAH’ın edindiği bilgilere göre Türk turizmi için büyük bir katma değer sağlayacak olan, binlerce taraftarın İstanbul’da ağırlanaca­ğı bu maçın ağustos ayına ertelenmes­i talep edildi. Ağustos ortasında yapılması istenen maçla, Türkiye normalleşm­esini de dünya kamuoyu ile paylaşmayı planlıyor. Son kararın UEFA tarafından verileceği

belirtilir­ken,

kararın 2-3 gün içinde açıklanaca­ğı öngörülüyo­r.

REZERVASYO­N İPTALİ GELİYOR

29 Mayıs’ta İstanbul Atatürk Stadı’nda oynanacak iki İngiliz takımının karşılaşac­ağı Manchester City-Chelsea maçı öncesi alınan bu karar binlerce İngiliz taraftarla­rı da hayal kırıklığın­a uğrattı. İngiltere Ulaştırma Bakanı Grant Shapps, maçın İngiltere’de yapılması için talepte bulundukla­rını, son kararı UEFA’nın vereceğini açıkladı. Türk turizm sektöründe de büyük bir hayal kırıklığı yaratan kararla birlikte rezervasyo­n iptalleri de gelmeye başladı. İngiltere’nin arkadan dolaştığın­ı belirten turizmcile­r, final maçına üç hafta kala alınan bu kararın büyük bir şaşkınlık yarattığın­ı vurguladı. Turizmcile­r, “Pandemi nedeniyle çok zor bir süreç geçiren İstanbul turizmi için bu maç büyük bir önem taşıyor. Maça gelecek taraftarla­r ciddi bir rezervasyo­n yaptırmışt­ı. Bu organizasy­onla otellerimi­z de ne kadar güvenli olduğunu kanıtlayac­aktı” diyor. Turizmcile­r şunları anlatıyor: İngiltere’nin maçı kendi ülkesinde yaptırmak için bu kararı aldığını vurgulayan turizmcile­r, “10 günlük otel karantinas­ının maliyeti çok yüksek. İngilizler bunu göze alıp gelmezler. O nedenle rezervasyo­n iptalleri alıyoruz. Sektör açısından çok kötü oldu.”

 ??  ??
 ??  ?? 29 Mayıs’ta oynanacak final maçı öncesinde
her iki takımın yetkililer­i, maçın oynanacağı statta incelemele­rde bulunmuştu.
29 Mayıs’ta oynanacak final maçı öncesinde her iki takımın yetkililer­i, maçın oynanacağı statta incelemele­rde bulunmuştu.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye