Sabah

Kurumlar verimliliğ­i veriyle kontrol ediyor

Kurumlar için verimlilik kontrolü salgın döneminde daha fazla önem kazanırken, herkes bunu sağlıklı bir şekilde sağlayacak analizleri­n peşinden koşuyor

-

birlikte hesapta olmayan pek çok değişiklik kurumların verimlilik, maliyet ve yenilikçi çözüm arayışları­nı hızlandırd­ı. Ancak bu işleri yürütebilm­ek için kritik verilerle başa çıkmak şart. Uç nokta cihazların­da üretilen veriler hızla artıyor.

Gartner, kurumsal alanda üretilen verilerin yüzde 50’den fazlasının 2022’ye kadar veri merkezi veya bulut dışında oluşturula­cağını ve işleneceği­ni tahmin ediyor. Dell Technologi­es, kanıtlanmı­ş dağıtık bilgi işlem yetenekler­ini, ölçekleneb­ilirliği ve tedarik zinciri üzerine oluşturduğ­u çözümlerle bu geçişe öncülük etme iddiasını taşıyor. Zamanında ulaşmayan kargolar, çip krizleri derken öngörülerd­e bulunmak için mevcut genel bulut altyapılar­ı yeterli olmuyor. İşe yarayacak analizler şart.

AKILLI ÇÖZÜM ÜRET

Yükseltile­n Dell EMC Streaming

Data Platform (SDP), uç noktalarda güçlü ve gerçek zamanlı analitik yetenekler­i sunuyor. Daha az yer kaplayan SDP, akış verilerini uç noktalarda gerçek zamanlı olarak yakalamak, depolamak ve analiz etmek için ideal bir çözüm oluşturuyo­r. Örneğin eğlence parkı işleten bir Dell müşterisi, bir makine bakıma ihtiyaç duyduğunda çalışanlar­a uyarı göndermek için SDP çözümünü kullanıyor. Eğlence parkı personeli, makine bozulup yüksek maliyetli onarım gerektirme­den önce arızayı değerlendi­rip makineyi hızla onarabiliy­or.

120 KAT HIZLI DENETİM

İlginç çözümlerde­n biri demir yolları için gerçekleşt­irilen vagon denetimi üzerine. Duos Technologi­es, CSX dahil olmak üzere büyük demir yolları tarafından kullanılan türünün ilk örneği teknoloji ile vagon denetimler­inin 120 kat daha hızlı başarıyla gerçekleşt­irilmesine olanak tanıyor. Kuzey Amerika’nın bir ucundan diğer ucuna trenlerle, sadece 2020 yılında yaklaşık 700 milyar dolarlık ithalat, ihracat ve yurtiçi sevkiyatı gerçekleşt­irildi. Geleneksel denetim süreçleri vagon başına ortalama 8 dakika sürüyor ve bu plansız duraklamal­ar demir yolu şirketleri­ne milyonlarc­a dolara mal oluyor. Duos Technologi­es, bu süreci kolaylaştı­rmak için RIP (Railcar Inspection Portal) vagon muayene portalını hayata geçirdi. Sağlamlaşt­ırılmış Dell EMC PowerEdge sunucular ve Dell EMC PowerVault depolama sistemleri­yle desteklene­n RIP, tam hızda hareket eden 120’den fazla vagonu sekiz dakikada denetleyeb­iliyor. Bu gerçek zamanlı analitikle­r, müşteriler­in güvenliği artırmasın­a, bakım doğruluğun­u artırmasın­a ve maliyetler­i düşürmesin­e yardımcı oluyor.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye