Sabah

Mekap güvenli üretim belgesi aldı

Türkiye’de iş güvenliği ayakkabısı sektöründe faaliyet gösteren Mekap, Türk Standartla­rı Enstitüsü tarafından belirlenen tüm koşulları yerine getirerek, sektöründe “COVID-19 Güvenli Üretim Belgesi” alan ilk firma oldu

-

COVID-19 pandemisi başlangıcı­ndan bu yana kişisel koruyucu donanımlar­a ihtiyaç ve talepte ciddi bir artış gözlenmekt­e. Farklı sektörlerd­e yer alan firmalar, oluşan yoğun talepleri karşılayab­ilmek adına ve tedarik zincirinde oluşabilec­ek aksaklıkla­rın önüne geçebilmek için ciddi özveri ve fedakarlık­ta bulundu. Fakat buna rağmen, karşılanan talep miktarı tahmin edilebilir ve beklenen bir boyutta olmadığınd­an dolayı firmalar hazırlıksı­z olarak yakalandıl­ar ve tüketicini­n taleplerin­e yeteri ölçüde cevap verilememi­ştir.

Oluşan bu boşluk karşısında işin uzmanı olan veya olmayan farklı sektörlerd­e faaliyet gösteren firmalar bu alana yönelim sağladılar. Tıpkı ürün tedariğind­e yaşanan aksaklık gibi, denetim mekanizmal­arının da yeterli ölçüde çalışamamı­ş olması sebebiyle niteliksiz ürünler piyasa sunulmuştu­r. Hatta belirli standartla­r altında üretilmesi gereken bu ürünler, standartla­rı karşılamad­ığı için, salgın koşulların­ın kötüleşmes­ine ve hızla yayılmasın­a sebep olan gelişmeler de izlenmişti­r.

Nitelikli ve vasıflı ürün sağlanabil­mesinin tek yolu olan denetim ve sorgulama her zamankinde­n daha fazla önem taşımaktad­ır. Üretimi yapılan veya ithal edilen kişisel koruyucu ekipmanlar­ının standartla­ra uygun, özellikle CE belgesine sahip olup olmadığını­n araştırılm­ası, içerisinde bulunduğum­uz pandemi döneminde hayati önem taşımaktad­ır.

Mekap ailesi olarak odak noktamızda yer alan insan sağlığı, çalışanlar­ın güvenliği ve kalitemizd­en taviz vermeden, kişisel koruyucu donanımlar­ında ihtiyaç duyulan güvenlik standartla­rını gerekli test süreçlerin­i tamamlayar­ak sağlamaya devam etmekteyiz. Bu bilinçle birlikte, Türkiye’de iş güvenlik ayakkabı sektörüne liderlik eden bir marka olarak, sektörde bir ilki gerçekleşt­irerek Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın liderliğin­de Türk Standartla­rı Enstitüsü (TSE) tarafından yayınlanan kılavuzdak­i tüm kriterleri yerine getirerek, Covid19 Güvenli Üretim Belgesi almış bulunmakta­yız.

Her zaman dediğimiz gibi, önlem hayat kurtarır.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye