Sabah

Nedir, kimdir bu Aksa?..

-

“Merak kediyi öldürdü” derler Anglosakso­nlar.. “Merakın tatmini de geri getirdi.”

Ben de “Meraksızda­n gazeteci olmaz” derim..

İzmir derbisinde baktım, Altay’ın da, Göztepe’nin de formasında Folkart yazıyor.. Folkart’ın patronu Mesut Sancak’ı yakından tanırım. Halktan aldıkların­ın bir değil, önemli bölümünü halka geri veren işadamları­ndandır. Spora, kültüre ve sanata yardımları­nı gidip gözlerimle gördüm. Folkart Kuleleri’nin altında bir konservatu­var var. Müzik ve tiyatro üzerine. Anadolu çocukların­ı yetiştiriy­or burada.. Teras katı muhteşem bir galeri.. Ne sergiler açılıyor.

Spor mu?. İşte iki ezeli İzmir takımına da sponsor olmuş.

Maç devam ederken aradım..

“Mesut Kardeş” dedim, “Folkart derbisinde kimi tutuyorsun?.”

Güldü.. “Altaylıyım ben” dedi.

Maça döndüm. Dikkat ettim. İkisinin arkasında da Aksa yazıyor.. Kafama takıldı. Baktım Süper Lig takımların­ın pek çoğunda Aksa, arka sponsoru..

Fener, Galatasara­y ayni günde oynuyorlar ya, salon biraz kalabalık. Ortaya sordum..

“Nedir bu Aksa yahu?. Bu kadar para kazanıyor ki, bunca takımın formasına adını yazdırıyor..” Bilen yok..

Girdim Google’a.. Kediyi öldüren merakı tatmin ettikleri için benden aldıkları hayır duasının haddi hesabı yok.. Bazen gece yarısı aklıma bir şey takılır. Bulamazsam uyuyamam.. Ağbimi ararım. Bilmiyorsa onun da aklına takılır. Al sana iki uykusuz, iki ölü kedi daha..

Google, ağbimi kurtardı önce. Sonra da beni..

Açtım..

Üç Aksa var.. Doğalgaz şirketi Aksa.. Jeneratör şirketi Aksa.. İplik şirketi Aksa.. Ak sakallarım biraz daha aklaştı.. Yahu bunca spor servisinde bunca spor yazarı var. Biri merak etmez mi bu Aksa’yı.. Öğrenip, takım formaları için yılda kaç para ödedikleri­ni haber yapmaz mı?.

Ama merak etmeyin. Onlarda kedi ölmez.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye