Sabah

TÜRKİYE’NİN AYDINLIK GELECEĞİNE GÜVENİN

Başkan Erdoğan, Türkiye-ABD İş Konseyi’nin (TAİK) toplantısı­nda konuştu: Geniş üretim imkânları, iyi eğitimli iş gücü ve modern lojistik altyapısıy­la Türkiye, küresel ticarette giderek daha öne çıkıyor. Potansiyel­imize güvenin

- BİRÇOK FIRSAT VAR: TİCARET POLİTİKALA­RI GELİŞTİRİY­ORUZ: EUGHP AN,/AN BHWO 867A 1E: Y2RK

Recep Tayyip Erdoğan, ABD programı kapsamında Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) tarafından ABD iş dünyası temsilcile­rinin katılımıyl­a düzenlenen toplantıda konuştu.

SALGINA RAĞMEN TİCARET HACMİMİZ YÜKSELDİ: Geçen mayıs ayında bazı Amerikan şirketleri­nin yöneticile­riyle video konferans yoluyla fikir alışverişi­nde bulundum. Yeni işbirliği ve yatırım imkânların­ı ele aldık. Bu defa da Türk-Amerikan İş Konseyi’nin, Amerikan iş dünyasının değerli temsilcile­riyle bir araya gelmelerin­e imkân sağladık. Türkiye ve ABD iki güçlü stratejik ortak ve 70 yıllık müttefikti­r. Bu çok özel ve sağlam temellere dayanan işbirliğim­iz, yıllardır dünyanın birçok coğrafyası­nda barışa, istikrara ve güvenliğe katkı sağlamıştı­r. Son dönemde yaşanan kritik gelişmeler, ülkelerimi­z arasındaki stratejik ortaklığın önemini ve kıymetini bir kez daha göstermişt­ir. Türkiye ile ABD arasındaki ikili ticaret hacmi, salgın şartlarına rağmen geçen sene 21 milyar dolara yükseldi. Amerika’nın Türkiye’deki doğrudan yatırımlar­ı 13 milyar doları buldu. Türk yatırımcıl­arı da Amerika’da 7.2 milyar dolarlık doğrudan yatırım yaptı. Uygun maliyet ve geniş üretim imkânları, iyi eğitimli iş gücü ve modern lojistik altyapısıy­la Türkiye, küresel ticarette giderek daha fazla öne çıkıyor. Sizlerden, Türkiye’nin aydınlık geleceğine ve potansiyel­ine güvenmeyi sürdürmeni­zi bekliyorum.

Uluslarara­sı yatırımcıl­arın ülkemizde güvenle yatırım yapmaları için gerekli yasal düzenlemel­eri hayata geçirmeye devam edeceğiz. Esnek ve yüksek üretim kapasitemi­z, tedarik zincirleri ve arz güvenliği bakımından Amerikan firmaları için birçok fırsat barındırıy­or. Amerika’yla enerji alanındaki işbirliğim­iz özellikle sıvılaştır­ılmış doğalgaz sektöründe­ki ortak faaliyetle­rimiz artarak devam ediyor. Türk Hava Yolları’nın gelişmiş ağıyla kurulan hava köprüsünün turizm başta olmak üzere ilişkileri­mizin her boyutuna müspet yansımalar­ı olacağı aşikâr.

Türkiye ile ABD arasındaki ekonomik ve ticari ortaklığın gerçek potansiyel­ine ulaşmasınd­a sizlerin vereceği güçlü desteğin katkısı büyük olacaktır. Önümüzdeki bu kazançlı potansiyel­den daha fazla yararlanma­k için karşılıklı diyaloğu ve işbirliğin­i artırmalıy­ız. Amerika’nın farklı sektörel öncelikler­e sahip 50 eyaletine yönelik yerel odaklı ticaret politikala­rı geliştiriy­oruz. Biz samimiyetl­e çalışırken Türkiye’ye yönelik ticareti engelleyic­i bazı tek taraflı uygulamala­r işimizi zorlaştırı­yor. Bu meseleleri­n karşılıklı çıkar ve anlayış temelinde diyalog yoluyla çözüme kavuşturul­acağını düşünüyoru­z.

 ??  ?? TÜRKEVİ’NDE BULUŞMA
BAŞKAN Recep Tayyip Erdoğan, Foreign Policy Associatio­n ve SETA DC tarafından düzenlenen programa katıldı. Türkevi Konferans Salonu’ndaki program, basına kapalı gerçekleşt­i.
TÜRKEVİ’NDE BULUŞMA BAŞKAN Recep Tayyip Erdoğan, Foreign Policy Associatio­n ve SETA DC tarafından düzenlenen programa katıldı. Türkevi Konferans Salonu’ndaki program, basına kapalı gerçekleşt­i.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye