Sabah

Sezai Temelli doğruyu söylemiş!

-

Kemal Kılıçdaroğ­lu yerel seçim lerde büyük şehirle ri almalarını sağla yan HDP’yi Kürt sorununun çözü münde muhatap ilan etti.

HDP’nin Türk soluyla kurdu ğu ittifakın temsilcile­rin den Sezai Temelli ise “Muhatap İmralı’dır” dedi.

İki gündür herkes Temelli’yi dövüyor...

CHP’li gazeteci ler, Çözüm Süreci’nde Kandil’e gidip “Sakın silah bırakmayın” diye adeta yalvaran Hasan Cemal tayfası sırada...

Kürt sokağın daki karizmasın­ı Ekrem İmamoğlu’na kaptırmak üzere olan Selahattin Demirtaş bile cezaevinde­n rol çalı yor. İmralı’nın adını anma dan “Çözüm için adres TBMM’dir” diye çıkışıyor..

Peki nedir seçimler yaklaşır ken çözümü için muhatap ara nan Kürt sorunu?

Kimse bu topa girmek iste miyor.

Zira asıl soruyu tartışırla­r sa diğer Türkiye Cumhuriyet­i vatandaşla­rı için çözüldüğü halde sadece Kürtleri mağ dur eden sorunları da sırala mak zorundalar.

Sayacaklar­ının kimseyi ikna etmeyeceği de ortada.

PKK’nın doğmasına zemin hazırlayan 12 Eylül faşizminin ya da 0’lardaki “düşük yoğun luklu savaş”ın Kürtlerden gasp ettiği demokratik hak lar eksiksiz şekilde iade edildi.

Gelinen noktada, ülkenin demokratik ve ekonomik ortalaması 84 milyonu ne kadar etkiliyors­a, Kürtlerin de payına düşen o.

Bu açıdan Temelli’nin “Kürt sorununun” çözümü için yasal kurumları değil, siyase tin gayri meşru aktörlerin­i adres göstermesi kendi için de tutarlı.

Çünkü Kürt sorunu aslın da, HDP ile PKK arasındaki ilişkinin adından başka bir şey değil.

Öcalan da bu sorunun taraf larından biri. Kandil’le birlikte.

Dolayısıyl­a ortada bir mesele varsa, Kürt vatandaşla­rın talep lerinden falan kaynaklanm­ıyor... Ama Kürtlerin en büyük şanssız lığı ve yegâne dertleri, adlarına talepte bulunan bu yapı.

Öyle ya, Kürtler gibi, Cumhuriyet’in kuru cu, eşit unsurların­dan olan Çerkezleri­n, Lazların da HDP benzeri, silahlı kanada sahip bir partisi olsa bugün “Çerkez sorununu”, “Laz soru nunu” tartışıyor olurduk.

 ??  ??
 ??  ?? MELİH
PeliK DlWinRk#sDEDK FRP WU
MELİH PeliK DlWinRk#sDEDK FRP WU

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye