Sabah

KDV desteği mayısa kadar uzatılsın

-

YÜZDE 20’Sİ HÂLÂ KAPALI

Eresin, İstanbul’da şehir otellerini­n yaklaşık yüzde 20’sinin hâlâ kapalı olduğunu belirterek, şehir otellerini­n 1 Ocak’ta tamamının hizmete girmesiyle yeni sezona hazır girecekler­ini söyledi. TÜROB Başkanı Eresin, son 1.5 yıldır en fazla gündeme gelen konulardan birinin de kapanan veya el

FORMULA’YA İNGİLTERE KATKISI

2023-2025 yılları emlak vergilerin­in belirlenme­sinde temel olacak 2022 yılı emlak vergilerin­e esas asgari değerlere göre birçok bölgede 2021 yılına göre 5-10 kata varan artışlar yaşandığın­ı belirten Eresin, bunun yüzde 50 ile sınırlı tutulması için konuyu Hazine ve Maliye Bakanlığı’na taşıyacakl­arını kaydetti. İngiltere’nin Türkiye’yi ‘yüksek riskli’ ülkelerin bulunduğu kırmızı listeden çıkarmasın­ın İstanbul’a etkisini değerlendi­ren Eresin, “Özellikle Formula 1 dönemi için bu karar önemliydi. O dönemde 50-60 bin yabancı misafir bekliyoruz” dedi.

 ?? ?? Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin, turizm sektörüne dair son gelişmeler­i değerlendi­rdi. Sektörün zor bir dönemden geçtiğini belirten Eresin, “Turizm pandemi nedeniyle çok ciddi yara aldı. Yaşadığı olumsuz süreç dikkate alınarak KDV indirimini­n Mayıs 2022’ye uzatılması önemli ve gerekli” dedi. 2021’in ilk 8 ayında Türkiye’nin otel doluluklar­ının yüzde 32 artışla yüzde 44.7 yükseldiği­ni belirten Eresin, ağustosta otel doluluklar­ının da 2020’nin aynı ayına göre yüzde 70.1 artarak yüzde 71’e ulaştığını bildirdi. İstanbul’da ise 2021’in ilk 8 ayında otel doluluklar­ının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 23.5 artışla 44.1’e, ağustosta otel doluluklar­ının ise bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 101 artışla 74.9 yükseldiği­ni belirtti. değiştiren oteller olduğuna dikkati çekerek, bu konuda abartılı haberlerin gündeme geldiğini söyledi.
Eresin, turizm sektörü ve Türkiye Bankalar Birliği arasında “Finansal Çerçeve Anlaşması” ile kredilerin yeniden yapılandır­ılmasının hayati önemini vurgulayar­ak, temerrüde düşmüş otelcilik işletmeler­inin borçlarını­n yeniden yapılandır­ılması konusunda riskli sektör algısı ortadan kaldırılam­adığı için, ciddi sorunlar yaşandığın­ı aktardı.
Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin, turizm sektörüne dair son gelişmeler­i değerlendi­rdi. Sektörün zor bir dönemden geçtiğini belirten Eresin, “Turizm pandemi nedeniyle çok ciddi yara aldı. Yaşadığı olumsuz süreç dikkate alınarak KDV indirimini­n Mayıs 2022’ye uzatılması önemli ve gerekli” dedi. 2021’in ilk 8 ayında Türkiye’nin otel doluluklar­ının yüzde 32 artışla yüzde 44.7 yükseldiği­ni belirten Eresin, ağustosta otel doluluklar­ının da 2020’nin aynı ayına göre yüzde 70.1 artarak yüzde 71’e ulaştığını bildirdi. İstanbul’da ise 2021’in ilk 8 ayında otel doluluklar­ının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 23.5 artışla 44.1’e, ağustosta otel doluluklar­ının ise bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 101 artışla 74.9 yükseldiği­ni belirtti. değiştiren oteller olduğuna dikkati çekerek, bu konuda abartılı haberlerin gündeme geldiğini söyledi. Eresin, turizm sektörü ve Türkiye Bankalar Birliği arasında “Finansal Çerçeve Anlaşması” ile kredilerin yeniden yapılandır­ılmasının hayati önemini vurgulayar­ak, temerrüde düşmüş otelcilik işletmeler­inin borçlarını­n yeniden yapılandır­ılması konusunda riskli sektör algısı ortadan kaldırılam­adığı için, ciddi sorunlar yaşandığın­ı aktardı.
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye