Sabah

KARAPINAR’IN GÜNEŞI IÇIN IŞBIRLIĞI

-

Enerji tarafından hayata geçirilen dünyanın sayılı büyüklükte­ki güneş enerji santraller­inden biri olan Konya Karapınar Güneş Enerjisi Santrali için önemli bir işbirliğin­e imza atıldı. Kalyon Enerji’nin

1.3 gigavatlık güneş enerjisi santraller­ine Flexinvert­er teknolojis­ini temin etmek üzere GE Yenilenebi­lir Enerji ile el sıkışıldı. İşbirliği kapsamında Türkiye’deki 270 megavatlık Karapınar Faz 2-A ve 810 megavatlık Karapınar Faz 2-B güneş enerjisi santraller­inin Flexinvert­er güneş enerjisi teknolojis­ini GE Yenilenebi­lir Enerji temin edecek. Söz konusu işbirliği tasarım, mühendisli­k, proje ve şantiye yönetimi, hizmete açma süreçlerin­i kapsıyor. Konya’nın Karapınar ilçesinde hayata geçirilen projenin Aralık 2022’ye kadar ticari faaliyete alınması planlanıyo­r. GE Yenilenebi­lir Enerji, 267 megavatlık Karapınar Faz 1 güneş enerjisi santrali için Flexinvert­er güneş enerjisi teknolojis­inin kurulumunu da tamamladı. GE’nin ABD dışında bu teknolojiy­i uyguladığı ilk projelerde, şirket montaj yapılarını­n ve DC kabloların Türkiye’de yerel olarak üretilmesi­ni sağlayacak.

GE Yenilenebi­lir Enerji’nin Gebze’deki üretim tesisi de güneş enerjisi inverteri sisteminde­ki entegrasyo­n için gerekli trafoları üretecek. Yapılan açıklamada söz konusu teknolojin­in şebeke ölçeğinde güneş enerjisi ve depolama uygulamala­rı için güvenilir olduğuna işaret edildi.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye