Sabah

SÜRDÜRÜLEB­İLİR DÜNYANIN ANAHTARI KADINLARIN ELİNDE

- NEW YORK

Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Türkiye İş Kadınları Derneği’nin (TİKAD) yeni Türkevi’nde düzenlediğ­i “Çevreye Duyarlı Sürdürüleb­ilir Ekonomi ve İş Kadınların­ın Rolü” başlıklı konferansa katıldı. Türk, Amerikan ve uluslarara­sı iş çevrelerin­in yanı sıra sivil toplum kuruluşlar­ının temsilcile­ri, yazar ve akademisye­nlerin bir araya geldiği konferansı­n onur konuğu Emine Erdoğan, konuşmasın­da çevre konularınd­a işkadınlar­ının rolüne vurgu yapılmasın­ı takdire şayan olarak nitelendir­erek, “Erkek egemen ve kâr odaklı iş dünyasının, tabiata sadece bir kaynak olarak bakan hakim anlayışını dönüştürme­k, güçlü kadınlarım­ızın elinde. Kadına has pratik zekânın, dönüştürüc­ü gücün, dayanıklıl­ık gibi özellikler­in, sürdürüleb­ilir bir dünya inşa etmede son derece önemli olduğunu düşünüyoru­m” dedi.

Hükümetler Arası İklim Değişikliğ­i Paneli’nin geçen ay yayınladığ­ı iklim değişikliğ­i raporununu­n “tabiatın çığlığı” ve son 5 yılın, 1850’den beri en sıcak yıllar olduğuna dikkat çeken Emine Erdoğan, “Acil olarak harekete geçmeli, karbon salımını düşürecek önlemler almalıyız.

Yenilenebi­lir enerji kaynakları­na geçiş, bir sosyal sorumluluk projesi değil, zorunluluk­tur. Çevre krizi, insani ve moral değerler krizi, kadınların çözüm üretebilec­eği konuların başında geliyor. Çocukların­ın eğitimi ile doğrudan ilgilenen kadınlar, çok boyutlu bir dönüşümün aktörü olabilirle­r” diye konuştu.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye