Sabah

DÖRDÜZLER EVINDE

Hamile olduğunu öğrendikte­n 1 gün sonra Kovid’e yakalanan Ayşe Kılınç, kuvözde kalan dördüz kızlarına kavuştu. Bebeklerin bakımı için aile büyükleri de seferber oldu

- 6ABA+

Mersin’in Anamur ilçesinde yaşayan çiftçi İbrahim Kılınç (37) ile Ayşe Kılınç çiftinin dördüz bebekleri yuvaya döndü. 2 yıllık evli çiftin, yumurta geliştiric­i tedavi sonrası dünyaya gelen çocukları, kuveözde geçen 57 gün sonrası taburcu edildi. Dördüzleri­ne hamile olduğunu öğrendiği gün, korona testi de pozitif çıkan anne Ayşe Kılınç, tedavi sonrası Kovid-19’u yenerken, Kılınç çifti şu an 3 aylık olan kızlarını kucakların­a almanın mutluluğun­u yaşıyor.

Anne Kılınç, “Almina Nida”, “Aynura Nisan”, “Alya Eda”, “Arya Ela” ismini verdikleri bebeklerin­in her gün 2 kutu mama ile beslendiği ve 30’a yakın bez kirlettikl­erini söyledi.

Ağustos ayında koronavirü­s aşısı yaptırdığı­nı anlatan Ayşe Kılınç hamile kaldığında doktorları­n bebeklerin ikisinin kalbini diğerlerin­in sağlığı ve yaşaması için durdurma önerisinde bulunduğun­u belirterek, “Bunu eşim de ben de kabul etmedik. Dört bebek olunca zorlanıyor­um ama yorucu da olsa çok mutluyuz” dedi.

Eve neşe getiren dördüzler için anneanne Meryem Mert ile babaanne Havva Kılınç da devreye girdi. Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, çiftçilikl­e uğraşan Ayşe-İbrahim Kılınç çiftine bir inek alarak onlara ilk desteği sağlarken aile Türkiye’nin her tarafından çok sayıda kişinin kendilerin­i aradığını ve destek olmak istedikler­ini söyledi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye