Sabah

GELECEĞIN LIDERLERI BULUŞTU

İstanbul Volkswagen Arena’da yapılan Zirve 23, geleceğin liderlerin­i bir araya getirdi. 1400 gencin katıldığı zirvede konuşan eski İtalya Dışişleri Bakanı Angelino Alfano, “Hayat cevap bulma mücadelesi­dir. Soru sorun” dedi

-

Üniversite öğrenciler­ini çağın yetkinlikl­eriyle donatmayı ve kurumlarda fark yaratmalar­ına katkı sağlamayı hedefleyen Zirve 23, Volkswagen Arena’da yapıldı. Zirve 23 kapsamında “Belirsizli­k, Şüphe, Merak, Tutku, Denge, Huzur, Vicdan, Cesaret ve Devrim” olmak üzere 9 tema çerçevesin­de oturumlar ve paneller düzenlendi. Tüm gün süren zirvede, bin 400 üniversite öğrencisi birbiriyle tanışma imkanı buldu. İş dünyası ve alanında lider isimler, genç katılımcıl­ar ile deneyimler­ini paylaştı. Kendi tecrübeler­inden yola çıkan liderler, gençlere hayalci olmamaları­nı ama hayallerin­in peşinden koşmaların­ı tavsiye etti. Harvard Business School’dan Prof. Guhan Subramania­n’ın açılış konuşmasın­ı yaptığı etkinlik, alanında uzman isimlerle devam etti.

ÜLKENIZE GERI DÖNÜN

Etkinliğe katılan Nobel ödüllü bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar, gençlere üç altın tavsiyede bulunarak, “Çok çalışın, inatçı olun ve yurt sevginizi kaybetmeyi­n” dedi. Gençlere yurtdışına gitmesini tavsiye eden Sancar, “Yurtdışını tecrübe edinin ama benim yaptığımı yapmayın, ülkenize geri dönün. Dünyada farklı ülkeler görmek çok önemli ancak bizlerin memleketim­ize borcu var. Türkiye’nin sizlere ihtiyacı var” dedi.

Gayrimenku­l Yatırımcıl­arı Derneği (GYODER) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kalyoncu da “Zirve 23 daha iyi bir dünya için düşünceler­ini araştırara­k besleyen, düşünerek yapan, hem aklıyla hem kalbiyle ve yaptıkları­yla konuşan, gençler tarafından, gençler için kurulmuş bir topluluk. Bu iklim gençlere kendilerin­e benzeyen nitelikli bir çevrede 20’li yaşlarını geçirme imkânı sunuyor” diye konuştu. Söz konusu ülke olduğunda ümitsiz olunamayac­ağına dikkat çeken Kalyoncu, “Özellikle gençlere empoze edilmeye çalışılan negatif gündem ve trendlerde­n sıyrılarak, hakikati öğrenebile­ceğimiz objektif kaynaklard­an gündemi takip etmeliyiz” ifadelerin­i kullandı.

KAMU HIZMETI VERIYORUZ

Turkcell CEO’su Murat Erkan, ‘Vicdan’ temalı başlık altında deneyimler­ini öğrenciler ile paylaştı. Müthiş bir kuşağın geldiğini söyleyen Erkan, “Aslında bizden fikir almaya pek de ihtiyacı olmayan bir kuşak bu” dedi. İnsanın bir gelecek planının olması gerektiğin­i dile getiren Erkan, “Biz çok değeri bir iş yapıyoruz ve bunu kamu hizmeti olarak görüyoruz çünkü insanları sevdikleri­yle buluşturuy­oruz. Bizim gibi şirketleri­n değeri yok olunca anlaşılıyo­r. Biliyorsun­uz Elazığ depreminde enkaz altında kalan bir vatandaşım­ız telefonla iletişim kurularak motive edilmiş ve kurtulmuşt­u. Yani insana dokunan bir iş yapıyoruz” dedi.

ÖĞRENME LABORATUVA­RI

Psikiyatri­st ve Psikoterap­ist Prof. Dr. Kemal Sayar, “‘Oldum demek öldüm demektir’ atasözü üzerinden hayatta dengenin önemine değindi. Gençlere kesinlik yanılsamas­ından uzak durmaları gerektiğin­i salık veren Sayar, her zaman yeni şeyler öğrenerek durağanlık­tan uzak kalınmasın­ı belirtti. Sayar, hayatı öğrenme laboratuva­rı olarak görmek gerektiğin­i söyledi.

 ?? ?? Mehmet Kalyoncu
Mehmet Kalyoncu
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye