Sabah

EĞITIMIN ODAĞINDA ÖĞRENCI OLMALI

Google Türkiye, Girişimcil­ik Vakfı ve T3 Girişim Merkezi, “Google Oyun ve Uygulama AkademiViµ SroMeVi için güçlerini birleştird­i. Akademi bir yılda 2.000 mezun verecek

- BOODİO

Türkiye, Girişimcil­ik Vakfı ve T3 Girişim Merkezi, teknoloji sektörüne özel nitelikli iş gücü yetiştiril­mesi için destek sağlayarak Türkiye’nin dijital oyun ve uygulama ekosistemi­nin gelişimine katkıda bulunmak amacıyla hayata geçirilen “Google Oyun ve Uygulama Akademisi” projesi için güçlerini birleştird­i.

Google Türkiye, Girişimcil­ik Vakfı ve T3 Girişim Merkezi işbirliğin­de, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Cumhurbaşk­anlığı Dijital Dönüşüm Ofisi destekleri­yle hayata geçen proje kapsamında­ki eğitimlerl­e, gençlere Türkiye’de değişen işgücü piyasasınd­a talep gören ve hızla büyüyen teknoloji sektöründe istihdam için gerekli yetenek ve bilgi donanımlar­ın sağlanması amaçlanıyo­r. Akademinin ilk yılında en az yüzde 50’si kadın olmak üzere 2000 mezun verilmesi hedefleniy­or.

Online olarak erişilebil­en eğitimler ve kariyer programlar­ı sayesinde bursiyerle­re Türkiye’nin her yerinden ve her zaman katılma fırsatı sağlanıyor. Ücretsiz ve 18-29 yaş aralığında­ki herkesin başvurusun­a açık olan program kapsamında,

Pandemi döneminde uzaktan eğitim uygulamala­rı büyük ilgi görünce, tüm eğitim kurumları online eğitim konusunda yeni teknolojil­eri daha cesur şekilde kullanmaya başladı. Pandeminin başında uzaktan eğitime hazırlıksı­z yakalanan kurumlar için bu eğitim dönemi olgunlaşma yılı olacak. Söz konusu dönüşüm eğitim teknolojis­i girişimler­ine de yatırımı hızlandırd­ı. Ventures60 etkinliğin­de bir araya gelen eğitim teknolojis­i girişimler­i uzmanlaştı­kları alanları 60 dakikalık canlı yayında paylaştı. Dört farklı girişim hibrit okuma, bulut teknolojis­iyle dijital kampüs, öğrenci odaklı eğitim içeriği ve çocukları geliştiren oyunlarla dikkat çekti. Sektörü dönüştüren eğitim teknolojil­eri girişimler­i yerli ve yabancı yatırımcıd­an da büyük ilgi görmeye başladı.

KÜRESEL PAZARA SUNUYOR

geçmişte teknoloji sektörüne ilişkin herhangi eğitim veya deneyim ön koşulu aranmaksız­ın oyun ve uygulama yazılımı alanında 7 aylık yoğun bir eğitim sunuluyor. Bursiyerle­re teknik ve işletme alanındaki eğitimleri­n yanı sıra ilk kez Türkçe olarak sunulacak Coursera’da yer alan Google Proje Yönetimi Programı’ndan sertifika sahibi olma fırsatı sunuluyor.

MENTORLUK HİZMETİ VERİLECEK

Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Bu imzalarla Google Akademi, Türkiye’de oyun ve uygulama geliştirme­ye meraklı gençlerimi­ze eğitimler verecek. 2000 gencimiz 400 saate varan ücretsiz eğitim alacak. Bu eğitimleri alan gençlerimi­ze Girişimcil­ik Vakfı ve T3 Girişimcil­ik Vakfı tarafından; nasıl şirketleşe­bilecekler­ine, kendi girişimler­ini nasıl kurabilece­klerine yönelik mentorluk hizmeti verilecek. Gençlerimi­z yatırımcıl­arla bir araya gelme fırsatı bulacak. Özellikle uygulama geliştirme­ye meraklı gençlerimi­zi bu programa katılmaya davet ediyorum” değerlendi­rmesini yaptı. anlık çözüm bulmak zorunda kalan eğitim kurumları şimdi kendi dijital kampüsleri­ni inşa ediyor. Advancity girişimi NGN Cloud altyapısıy­la ölçekleneb­ilir bulut teknolojis­iyle nasıl bir dijital kampüs inşa ettiklerin­in örneklerin­i verdi. Dijital kampüsler bulut teknolojis­inin esnekliği, uzaktan erişimin zaman ve mekandan bağımsız eğitim olanakları birleşince dönüşüm hızlandı. Eğitimin odağında yer alan öğrenci ve öğretmenle­rin içeriğe odaklanmas­ını sağlayacak çözümlerin sayısı artıyor. Daha önce eğitim kurumların­ın içerik altyapısı konusunda önemli deneyim sahibi olan Mehmet Arslantuna­lı şimdi Boodio markasıyla hibrit okuma deneyimine odaklanıyo­r. Sesli kitapla dijital kitap okuma deneyimini birleştire­n çözümle Boodio, küresel pazara açılmayı hedefliyor.

Türk Telekom’un yatırımcıl­arı arasında yer aldığı MentalUp girişimini­n de odağında çocukları geliştiren oyunlar var. Yani çocukların gönüllü katılacakl­arı oyunlarla öğrenme yöntemine odaklanıyo­r. Oyun ve eğitimi bir araya getiren çözümü şimdi küresel pazara sunuyor.

adını bile öğrenciler­in koyduğunu söyleyen girişimin Kurucu Ortağı Başar Başaran, eğitimi demokratik­leştirmeyi ve yüksek kaliteli eğitimi erişilebil­ir fiyatlarla herkese sunmayı hedefleyen mobil eğitim platformu oldukların­ı vurguladı. Kunduz’u Hindistan’ın ardından ABD pazarına açmayı hedefledik­lerini belirten Başaran, sözlerine şöyle devam etti: “Silikon Vadisi’ndeki ofisimizi New York’a taşıdık. Bir yıllık hazırlık sürecinin ardından uygulamayı kullanıma açtık. Eğitimin odağında öğrencinin olması gerektiğin­e inanıyoruz. Biz hem Türkiye’de, hem de faaliyet gösterdiği­miz global pazarlarda öğrenciler­in sahip olduğu eğitim olanakları arasındaki makasın daralmasın­a yardımcı olmak istiyoruz. Türkiye’nin ardından ilk olarak Hindistan’da faaliyete başladık. Amerika pazarında da, 1 yıldır araştırmal­arımızı sürdürüyor­duk. Son 6 ayda yoğun geçen deneme sürecimizi başarıyla tamamladık. Bu süreçte, ABD’deki rakiplerim­ize göre daha hızlı, daha kaliteli ve daha ekonomik bir hizmet sunduğumuz­u gördük. Kişiselleş­miş eğitimi herkese ulaştırmay­a odaklanaca­ğız. Ekibimiz, Kunduz’un kişiselleş­tirilmiş eğitimi herkesin erişebilec­eği fiyattan sunma hedefimize sadık bir şekilde çalışmalar­ını yürütüyor. Amerika’ya olan yatırımımı­z yükselen bir ivmeyle

devam edecek.”

Başar Başaran

kurucusu Mehmet Arslantuna­lı, Ventures60 etkinliğin­de okuma deneyimini­n nasıl değiştiğin­i örneklerle ve rakamlarla şöyle ortaya koydu: “Herkes yeni neslin okumadığın­dan yakınıyor. Aslında bu tümüyle doğru değil. Eskisine göre okuma deneyimi ve mecraları değişti. Mehmet Değişen deneyime göre yayıncılar da kenArslant­unalı disini yenilemek zorunda. Biz de eğitim kurumların­da elde ettiğimiz deneyim sayesinde yeni hibrit okuma platformun­u tasarladık. Yani sesli kitaplarla dijital kitapları bir araya getirdik. Türkiye’de sadece 3 4 ayda önemli indirme rakamların­a ulaştık. Yeni nesil okuma platformun­u birkaç dilde kullanıma sunmak istiyoruz. Yapay zeka okuma asistanıyl­a 2 binin üzerinde kitapta çocuklar okuduğu veya dinlediği kitabı tam anlayıp anlamadığı sorularla ölçülebile­cek. Nisan ayında duyurusunu yaptığımız platform 110 bin

indirme rakamına ulaştı.”

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye