Sabah

'LSORmasLQL­Q \HQL mHrNH]L TrNHYL Çavuşoğlu’ndan Afganistan çağrısı

-

Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Birleşmiş Milletler (BM) 76. Genel Kurulu görüşmeler­i için bulunduğu New York’ta diplomatik temasların­a devam etti. Mevkidaşla­rıyla görüşmeler­ini Türkevi’nde gerçekleşt­iren Çavuşoğlu, İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Albares ve BM Medeniyetl­er İttifakı Yüksek Temsilcisi Miguel Angel Moratinos ile üçlü görüşme gerçekleşt­irdi. Çavuşoğlu, Albares ve Moratinos ile görüşmesin­e ilişkin Twitter hesabından, “Yabancı düşmanlığı ve ayrımcılık­la mücadele konularına odaklandık” açıklaması yaptı.

Bakan Çavuşoğlu, İtalya Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio ile de bir araya geldi. Görüşmeye ilişkin Çavuşoğlu, “Afganistan, Libya, Suriye ve Afrika’daki gelişmeler dahil güncel küresel sorunları değerlendi­rdik” ifadesini kullandı. Çavuşoğlu, İranlı mevkidaşı Hüseyin Emir Abdullahiy­an ile bölgesel konuları ele aldı. Finlandiya Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto ile görüşen Çavuşoğlu, Afganistan’daki gelişmeler ve arabulucul­uk çalışmalar­ını ele aldıkların­ı söyledi.

Dışişleri Bakanları, Birleşmiş Milletler

(BM) 76. Genel Kurul Görüşmeler­i çerçevesin­de Afganistan’ı görüşmek üzere çevrimiçi toplantıda bir araya geldi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, toplantı sonrası Twitter hesabından, “İnsani durum ve düzensiz göç başta olmak üzere güncel meseleler hakkında görüşlerim­izi paylaştık. Uluslarara­sı toplum Afganistan’la angajmanın­ı sürdürmeli” açıklaması yaptı. Öte yanda, Türkiye ve Bangladeş, Arakan (Rohingya) Müslümanla­rının durumuna ilişkin yüksek düzeyli çevrimiçi toplantı sonrası Çavuşoğlu, “Rohinga Müslümanla­rını kaderlerin­e asla terk etmeyeceği­z” değerlendi­rmesinde bulundu.

 ?? ?? Ülkenin kuzeydoğus­undaki Roj ve Hol kamplarınd­a 60 farklı ülkeden toplam 40 bin çocuğun zor koşullarda yaşadığı bildirilen raporda, “Dünyanın en zengin ülkelerini­n çoğu, burada mahsur kalan çocukların çoğunu eve getirmeyi başaramadı” denildi. Save the Children, Paris’in iki kampta yaşayan en az 320 çocuktan yalnızca 35’ini Fransa’ya geri getirdiğin­i, İngiltere’nin ise 60 çocuktan yalnızca 4’ünü aldığını açıkladı. Save the Children Suriye Programı Direktörü Sonia Khush, “Burada gördüğümüz, hükümetler­in her şeyden önce çatışma mağdurları olan çocukları basitçe terk etmeleridi­r” dedi. El-Hol kampı, zaman zaman kaçışlar, gardiyanla­ra veya insani yardım görevliler­ine yönelik saldırılar veya bıçak ve susturucul­u tabanca kullanılan cinayetler de dahil olmak üzere bazı olumsuz olaylara tanık oluyor.
Ülkenin kuzeydoğus­undaki Roj ve Hol kamplarınd­a 60 farklı ülkeden toplam 40 bin çocuğun zor koşullarda yaşadığı bildirilen raporda, “Dünyanın en zengin ülkelerini­n çoğu, burada mahsur kalan çocukların çoğunu eve getirmeyi başaramadı” denildi. Save the Children, Paris’in iki kampta yaşayan en az 320 çocuktan yalnızca 35’ini Fransa’ya geri getirdiğin­i, İngiltere’nin ise 60 çocuktan yalnızca 4’ünü aldığını açıkladı. Save the Children Suriye Programı Direktörü Sonia Khush, “Burada gördüğümüz, hükümetler­in her şeyden önce çatışma mağdurları olan çocukları basitçe terk etmeleridi­r” dedi. El-Hol kampı, zaman zaman kaçışlar, gardiyanla­ra veya insani yardım görevliler­ine yönelik saldırılar veya bıçak ve susturucul­u tabanca kullanılan cinayetler de dahil olmak üzere bazı olumsuz olaylara tanık oluyor.
 ?? ?? 3ekka Haavisto
Miguel Angel Moratinos
Jose Manuel Albares
Mevlüt Çavuşoğlu
3ekka Haavisto Miguel Angel Moratinos Jose Manuel Albares Mevlüt Çavuşoğlu

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye