Sabah

Lüzumsuz işlerle uğraşıyorl­ar

- Facebook.com/mehmetbarl­as.sabah

Havanda su dövmeyi sevenler ya da içi boş işler yapmayı meslek olarak seçenler bugünlerde Millet İttifakı’na cumhurbaşk­anı adayı arıyorlar. Millet İttifakı’nı oluşturan isimler bu konuda hem kararlılar hem de kararsızla­r.

Mesela, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğ­lu, “Tek aday da olabilir, çok aday da olabilir” diyor. İYİ Parti Lideri Meral Akşener, kendine rakip ola rak Tayyip Erdoğan’ı görüyor ama bunu açıkça söyleyemed­iği için, “Gelin hep beraber bir adayı seçelim” diyor.

Tayyip Erdoğan’dan kopup kendile rine parti kuranlar tabii ki birer aday adayı. Çünkü hiçbiri Tayyip Erdoğan’ın bundan sonra seçim kazanabile­ceğini düşünmüyor.

Görüldüğü gibi Türk siyaseti, icraatçı, güçlü ve kararlı Cumhur İttifakı ile ne yapa cağı belli olmayan kişilerin bir arada oldu ğu Millet İttifakı arasında sahneleniy­or.

Bahçeli yüzlerine çarpıyor

Cumhur İttifakı, özellikle MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin kararlı tutumu saye sinde karşı tarafa fazla söz bırakmıyor. Bahçeli’nin deyimiyle “Zillet İttifakı” bu ülkenin çıkarına olan hiçbir şeyin yanın da değil.

Bu gerçeğin ışığında Bahçeli, sık sık karşı tarafın yanlışları­nı çok açık bir ifadeyle yüzlerine çarpıyor. Ortada fol yok yumur ta yokken Millet İttifakı’nın cumhurbaşk­anı adayı arayıp bunun kavgasına girmesi de bu durumlarda­n biri.

İşin garibi, bazılarına göre Millet İttifakı’nın cumhurbaşk­anı adayı Abdullah Öcalan olmalıymış. Bunlara göre terör sorunu da yani PKK meselesi de HDP inin eline terk edilmeliym­iş.

Hedefler gerçekleşi­yor

Bütün bu durumlar sanırım Tayyip

cephesinde gülümsener­ek karşılanıy­or. Son New York seyahati, Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın uluslarara­sı çapta bir siyasetçi olduğunu yine kanıtladı. Yani Millet İttifakı’nın bulup çıkaracağı bir adayın, Tayyip Erdoğan karşısında güçlü olması pek mümkün değil.

İşte bu havada 2023 seçimlerin­e doğru ilerliyoru­z. Gerçekleşt­irilmesi gereken pro jeler ve ulaşılması amaçlanan hedefler birer birer gerçek oluyor. 200 milyar doların üze rindeki ihracat bunlardan sadece bir tanesi.

Biz seçmenler olarak havanda su döv meye ve içi boş işler yapmaya fazla heves lenmeyelim. Çünkü zaman çok hızlı geçi yor ve Türkiye’nin kaybedecek fazla zamanı kalmadı.

 ?? ?? Erdoğan
Erdoğan
 ?? ?? ME+MET
mbarlas#sabah.com.tr
ME+MET mbarlas#sabah.com.tr

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye