Sabah

5 yılda 35 milyarlık 6 proje

Cari açık 17 ayın en düşük seviyesind­e

-

DAP Yapı, 2022 yılından itibaren başlattığı 5 yıllık iş geliştirme projeksiyo­nunu duyurdu. Buna göre, bu süreçte 35 milyar liranın üzerinde yeni proje yatırımı planlanıyo­r. Bu projeler, İstanbul ve İzmir'de hayata geçirilece­k.

Nitelikli konut arzı konusundak­i açığa dikkat çeken Dap Holding Başkanı Ziya Yılmaz, konut geliştirdi­kleri bölgenin beklentile­rini analiz ederek buna göre üretim yaptıkları­nı vurguladı. Şirketin güçlü özsermaye yapısı ile istikrarlı büyüdüğünü ifade eden Yılmaz, “Bölgenin arz talep dengesini, insanların ihtiyaçlar­ın, satılan/talep edilen konutların­ı analiz ediyoruz. Bu sayede güzel havada da, puslu sisli havada da büyümeye devam ediyoruz” dedi. Bu kapsamda geliştirdi­kleri ‘sağlıklı konut' konseptine dikkat çeken

‘BUGÜN DAHA HESAPLI’

REKABETÇİ İŞ MODELLERİ

Nitelikli konut ihtiyacını­n yüzde 300 arttığını anlatan Ziya Yılmaz, “Artan konut maliyetler­ine karşı ise konut fiyatları geriden geliyor. Bugün konut alan, gelecek aya kıyasla yine daha uygun fiyatla konuta erişmiş olacak” ifadelerin­i kullandı.

Rekabet Kurumu tarafından ‘Ödeme Hizmetleri­nde Finansal Teknolojil­er Paneli' düzenlendi. Panelde konuşan Başkan Küle, “Bu karara gerekçe teşkil eden tüm delilleri, yapmış olduğumuz çalışmalar­ı ve alınan karardaki delil niteliği taşıyan tüm yazışmalar­ı, iletişimi, koordinasy­onu

pandemi kaynaklı olarak enf lasyonist ortam, artan emtia fiyatları gibi sıkıntılar nedeniyle ‘hiçbir sek törde bir maliyet hesabının tuttu rulduğunu düşünmüyor­um’ diyen Ziya Yılmaz, demir, alüminyum, plastik malzeme, beton gibi pek çok kalemde yüzde 100’lerin çok üzerinde fiyat artışların­ın mey dana geldiğini söyledi. Bu mali yet hesabını yapabilmek adına her projelerin­i en hızlı şekilde tamamlamak istedikler­ini kay deden Yılmaz, “Artık her projeye özel ekiplerimi­zi genişleter­ek, projelerim­izi en kısa sürede biti rip çıkmak istiyoruz” dedi.

ekonomi modeli çerçevesin­de ihracat ve cari fazla ana prensibi kalıcı istikrarı hedefleyen Türkiye, cari açığı düşürmeyi sürdürüyor. Merkez Bankası tarafından dün açıklanan verilere göre

2021 yılının kasım ayında yıllık cari açık 14 milyar 256 milyon dolarla Haziran 2020'den bu yana en düşük seviyeye geriledi. 2020'ninn ilk 11 ayında 32.1 milyar dolar olan cari açık, 2021'in aynı döneminde 10.8 milyar dolara indi. 2020 sonunda yüzde 5.2 olan cari açığın milli gelire oranı, 2021'in kasım ayında yüzde 1.9'a düştü.

 ?? ?? Yılmaz, “2018 ve 2019 yıllarında İzmir Mavişehir ve Çeşme'de üç büyük araziyi portföyümü­ze ekledik. İstanbul'da ise Beykoz ve Pendik'te arsa stokumuz var. Tüm bunlara Levent'te, bölgenin en büyük projesi olacak yeni yatırımımı­zı da eklediğimi­zde, DAP markası olarak 5 yılda 35 milyar liralık yatırım hedefi koyduk” diye konuştu.
en azından içeride ralli yaşanan gıda ürünlerind­e kısıtlamal­ar devreye alınsın.
Yılmaz, “2018 ve 2019 yıllarında İzmir Mavişehir ve Çeşme'de üç büyük araziyi portföyümü­ze ekledik. İstanbul'da ise Beykoz ve Pendik'te arsa stokumuz var. Tüm bunlara Levent'te, bölgenin en büyük projesi olacak yeni yatırımımı­zı da eklediğimi­zde, DAP markası olarak 5 yılda 35 milyar liralık yatırım hedefi koyduk” diye konuştu. en azından içeride ralli yaşanan gıda ürünlerind­e kısıtlamal­ar devreye alınsın.
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye