Sabah

Asiye’nin yüz felci var AMELIYAT OLACAK

AVM, rEstorAn vE konsErlErE GIrIştE Aşı şArtı GEtIrIlmEl­I

- SABAH

Şahinbey ilçesinde 22 Aralık’ta yaşadıklar­ı sitenin bahçesinde pitbull cinsi 2 köpeğin saldırısın­da ağır yaralanan 4 yaşındaki Asiye Ateş’in Akdeniz Üniversite­si Hastanesi’nde tedavisi sürüyor. Plastik, Rekonstrük­tif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi tarafından 26 Aralık’ta 4 saatlik operasyonl­a bacağından ve sırtından alınan dokular Asiye’ye başarılı bir şekilde nakledilmi­şti.

Akdeniz Üniversite­si Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Asiye’nin son durumuyla ilgili açıklama yaptı. Asiye’nin yüz felcinin olduğunu belirten Özkan, “Yüze giden birkaç daldan bir kısmı hasar almış. Muhtemelen bu hafta içerisinde yüz siniri için yama ameliyatı planlıyoru­z. Çok küçük bir ameliyat değil

gzlEnEn gzkAn

elbette. Amacımız daha sonraki zamanlarda dudağını kullanabil­mesi. Hem görüntü olarak, hem yemek yerken sıkıntıya sokmaması için önemli bir ameliyat” dedi. Asiye’nin başka ameliyatla­r da geçireceği­ni aktaran Özkan, “Sadece sinir ameliyatla­rı 5-6 ayı bulur. Sonraki süreçlerde saçlı derisini daha doğal bir görüntü elde etmek için uğraşacağı­z, balon ameliyatı vardı. Sonucu tam olarak almamız için 1 yıllık bir süreç bizi bekliyor” diye konuştu.

Üniversite­si Çocuk Enfeksiyon Hastalıkla­rı Anabilim

Dalı Başkanı Prof. Dr. Zafer Kurugöl (65), 4 Ocak’ta Kovid-19’a yakalandı. Omicron varyantına yakalandığ­ı belirlenen Prof. Dr. Kurugöl, “Son derece hafif atlatıyoru­m. Aşı yaptırmamı­ş olmasaydım ya yoğun bakımda olurdum ya da şu an daha kötü şeyler yaşıyordum. İlk çıktığı gün yani 31 Aralık’ta 5’inci doz aşımı oldum. Çok dikkat etmeme rağmen toplumda çok yaygın olduğu için virüs bana da bulaştı. Daha önce 5’inci dozu almış olsaydım, enfekte olma riskim az olabilirdi. Şunu herkes bilmeli. Aşıların durumu

 ?? DHA ?? Omicron’a karşı bulaşı önlemede çok etkili ve yeterli değil. Ancak aşılar, hastalığın çok çok hafif seyretmesi­nde etkili” diye konuştu.
Kapalı alanda virüsün daha hızla yayıldığın­ı hatırlatan Prof. Dr. Zafer Kurugöl, şunları dedi: “Önümüzdeki günlerde sömestir tatili olacak. Çocuklar tiyatro ve sinema gibi yerlere gidecek. Bu nedenle bu alanlarla AVM, restoran ve konserlere girişte aşı şartı getirilmel­i. Toplu taşımada da insan trafiği çok arttı. Kademeli mesai yapılırsa bu da fayda sağlayacak­tır. En son kapanması gereken yerler okullardır. Ancak vakaların da bu kadar çok artması nedeniyle sömestir tatilini bir hafta öne çekersek bu yükselişi kırmada çok faydalı olacaktır.”
DHA Omicron’a karşı bulaşı önlemede çok etkili ve yeterli değil. Ancak aşılar, hastalığın çok çok hafif seyretmesi­nde etkili” diye konuştu. Kapalı alanda virüsün daha hızla yayıldığın­ı hatırlatan Prof. Dr. Zafer Kurugöl, şunları dedi: “Önümüzdeki günlerde sömestir tatili olacak. Çocuklar tiyatro ve sinema gibi yerlere gidecek. Bu nedenle bu alanlarla AVM, restoran ve konserlere girişte aşı şartı getirilmel­i. Toplu taşımada da insan trafiği çok arttı. Kademeli mesai yapılırsa bu da fayda sağlayacak­tır. En son kapanması gereken yerler okullardır. Ancak vakaların da bu kadar çok artması nedeniyle sömestir tatilini bir hafta öne çekersek bu yükselişi kırmada çok faydalı olacaktır.”
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye