Sabah

Konuya Guardiola olarak bakarsak sorun yok, muazzam bir başarı kariyeri var. Ama konu, liderlik yapıp tek adam olduğunuzd­a yalnızca size ve başarıları­nıza döner

-

Fatih hoca gibi lider bir kişilikten sonra bu konuya dikkat etmeli. Bununla ilgili şu örne ği verelim; Daum ve Roland Koch beraber çalışı yorlardı. Daum, Türkiye’de ve kendi ülkesinde şampiyonlu­klar ve başarılar yaşadı, bu başarıda Koch’un ikinci adam olarak etkisinin olduğu çok konuşulurd­u. Ama Roland Koch tek başına tek nik direktörlü­k yaptığında bunun çok gerisinde olduğunu gördük.

Öncelikle Fatih Terim, Türk futbo lunun en önemli teknik direktörü. Kariyerind­e UEFA şampiyonlu­ğu, Avrupa üçüncülüğü olan, Fiorentina ve Milan gibi önemli kulüp lerde görev yap mış bir hoca. Ama şunu göz önüne alıyorum, ‘Bu ayrılık Fatih Terim’in kariyerini zedelemez. Çünkü dünyanın en iyi teknik direktörle­rinin dahi sınırsız başarıları olmuyor.’ Onlar da birçok defa başarısız oldukların­da görevlerin­den ayrıldılar. Bence G.Saray yönetimini­n Avrupa Ligi maçlarını beklemesi lazımdı. Bundan sonrasını zaman gös terecek. Ayrıca yönetimin ayrılık kararı alınırken Fatih Terim gibi bir teknik direktöre karşı ser gilediği tutum hiç hoş değildi. Torrent’i tanımıyoru­m. Bazı önemli kulüplerde önemli teknik adamların yardımcılı­ğını yapmış. Kafamda şöyle bir soru işareti var; bu teknik adam İspanyol ekolü olan üst düzey pas trafiği üzerinde duracaktır. Ama G.Saray takımı bunu uygulayabi­lecek bir kadroya sahip değil.

İsimden değil, plandan konuşuyors­ak doğru karar. İspanyolla­r’ın eğitim, gelişim sis temini G.Saray’a getirmesi, Guardiola ile geçen yıllarının tecrübesi ile sahadaki oyunu değiş tirmesi isteniyor. Bunu Torrent yapar veya bir başkası. Hedef doğru, bu tecrübeden geçmiş bir isim seçilmiş. Başarıyı doğru tarif etmek gerekiyor. Fatih Terim’in istediği üç yılı, yeni gelen hocaya verecek mi Galatasara­ylılar? Objektif kriterler oluşturula­cak ve takım bunu sindirebil­ecek mi?

 ?? ?? 7orrent, Guardiola’nın Bayern Münih’te 3 yıl yardım
cılığını yapmıştı.
7orrent, Guardiola’nın Bayern Münih’te 3 yıl yardım cılığını yapmıştı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye