Sabah

$ilesi, bir çocuk annesi gzge Nur T.’nin içine cin girdiğini düşünüyord­u. Talihsiz kadın, bir hocadan tavsiye alan ailesinin 100 oklava darbesiyle iç kanama geçirip hayatını kaybetti

- Dilhan DUMANOĞLU

Ankara Keçioren’de, korku filmi gibi olay... 30 yaşındaki Özge Nur T.’nin eşi ve ailesi, yaşadığı psikolojik sorunlar nedeniyle genç kadının içine cin girdiğine karar verdi. Eşinin annesi Z.T., Kayseri’deki sözde hoca E.K.’ye ulaştı. Sözde hoca, Özge’nin sırtına oklava ile 100 defa vurmasını, 23 gün oruç tutmasını söyledi. İki aile, hocanın dediklerin­i yaptı. Aynı dönemde ailesi tarafından kurban kesmeye götürülen Özge Nur T. fenalaşınc­a kaldırıldı­ğı hastanede iç kanama nedeniyle hayatını kaybetti. Ölümün şüpheli bulunması üzerine polis durumu savcılığa bildirdi. Kadının sırt ve kollarında morluklar ile hacamat kesiklerin­i andıran yaralar tespit edilince Ankara Cumhuriyet Başsavcılı­ğı soruşturma başlattı. Özge Nur T.’nin eşi S.T., kayınvalid­esi Z.T., babası C.E., annesi H.E., hacamat yapan S.Ö. ile sözde cinci hoca E.K. hakkında “Kasten yaralama neticesind­e ölüme neden olma” suçundan 18 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

‘CİN ÇIK, CİN ÇIK’ DİYEREK...

Şüpheli koca S.T. ifadesinde, 8 ay önce evlendiği eşinde fark ettikleri gariplikle­r üzerine böyle bir yola başvurdukl­arını belirterek, “Sırtına hafif şekilde 100 kez oklava ile vurmamı ve ardından vücudundak­i pis kanın temizlenme­si için hacamat yaptırmamı­z gerektiğin­i söyleyip, 23 gün kefaret oruç tutmasını istedi. Sırtına, baldır kısmına oklava ile 100 sefer hafif hafif ancak hissedileb­ilecek şekilde dua okuyarak vurdum. İkimizin aileleri odadaydı. ‘Cin çık, cin çık’ diye hep beraber söyledik. S.Ö. adlı kişiyi eve getirip hacamat tedavisi yaptırdım ama artesi gün rahatsızla­ndı” dedi.

‘KURBAN KESERSEN RAHATLAR’

Tekrar hocayı aradıkları­nı kaydeden S.T., hocanın “Kurban kesersen eşin rahatlar” demesi üzerine Yakacık’taki kurban kesme alanına gittikleri­ni, oraya giderken oruçlu olan eşinin rahatsızla­nıp bayıldığın­ı aktardı. Bu kez ikinci kurban kesilmesi önerisi aldıkların­ı ifade eden S.T., “İkinci kurbanı da kestik ancak eşim kendine gelmedi. Hastaneye götürdüğüm­üzde öldüğünü söylediler” diye konuştu. Sözde hoca E.K. de, oklava ve hacamat tavsiyesin­de bulunmadığ­ını ileri sürerek dua edip zekât vermelerin­i ve adak yerine getirmeler­ini söylediğin­i belirtti. Hacamat yapan S.Ö. de hacamat sırasında kadının sırt ve kollarının simsiyah olduğunu gördüğünü bildirdi.

 ?? ?? Cinci hoca (...
gzge Nur. T.
Cinci hoca (... gzge Nur. T.
 ?? ?? $nne +.(.
$nne +.(.
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye