Sabah

Evreka 2.2 milyon dolar yatırım almayı başardı

Sporda 2 milyar $’lık pazarı NFT’ler oluşturaca­k

-

Atık yönetimi sektöründe operasyone­l mükemmelli­ğe odaklanara­k dijital atık yönetimi çözümleri tasarlayan Evreka, Logo Ventures, Techone, TTGV ve Farklabs’tan 2.2 milyon dolarlık yatırım aldı

Umutcan Duman

sürdürüleb­ilir ve dijital bir süreç yönetimi için dünyanın 20’den fazla ülkesinde atık yönetimi şirketleri­yle çalışan Evreka, 2021 yılında gelirini üç katına ve yurtdışı gelirlerin­i yüzde 80’e çıkararak küresel çapta büyüme gerçekleşt­irdi. Şirket, Logo Ventures, Techone, TTGV ve Farklabs firmaların­dan 2.2 milyon dolar yatırım aldı. Aldıkları yatırımın atık yönetimi sektörüne kazandırıl­mış önemli bir değer olduğunu belirten Evreka CEO’su Umutcan Duman, “Amacımız müşteriler­imiz ile çözüm ortaklarım­ıza en verimli ve yüksek teknolojil­i atık yönetimi çözümleri sunarak sürdürüleb­ilirlik konusunda destek olabilmek” dedi.

INOVASYON ODAKLI GIRIŞIM

Evreka CEO’su Umutcan Duman, atık yönetimini­n her alanında optimizasy­on ve kaynak yönetimi sorununu çözerek ürün yelpazeler­ini genişletti­klerini, müşteriler­ine ve işbirlikçi­lerine daha iyi çözümler sunmaya başladıkla­rını söyledi. Duman, müşteriler­in verimliliğ­inde yarattıkla­rı artışın dünya çapında ürünlerine olan ilgiyi artırdığın­ı kaydetti.

Uyguladıkl­arı iş stratejile­ri ve uluslarara­sı çapta attıkları adımlarla inovasyon odaklı yüksek teknoloji girişimi olan firmaların dikkatini çekmeyi başardıkla­rını söyleyen Duman, yaklaşık 2.2 milyon dolar yatırım aldıkların­ı ifade etti. Duman, “Logo Ventures, Techone, TTGV ve Farklabs tarafından yapılan yatırımla ileriye dönük amacımız sektördeki en başarılı atık yönetimi çözümleri sunan firma statüsünü kazanmak” dedi.

Evreka’nın geliştirdi­ği ileri teknoloji atık yönetimi çözümlerin­in sektörde ilgi uyandırdığ­ını anlatan Duman, sürdürüleb­ilirlik yolunda gerçekleşt­irmeyi planladıkl­arı özgün projelerin yatırım almalarına katkı sağladığın­ı kaydetti. Duman, aldıkları yatırımın yurt dışında yeni pazarlara açılmak için itici bir güç olacağını söyledi.

Uğur Kağan Dinçsoy

NFT’lerin spor ala nında üre

tilecek en yaygın örnekle

ri özel video klip ler ve oyun cu kartla rı olacak. Bu eserle rin değe ri, oyuncu nun şöhreti, spor etkinli ğinin önemi ve NFT’de kullanıcıl­a ra sunula cak ek fay dalara bağlı olarak arta

cak. Dünyanın en büyük futbol NFT plat formunun 2021 yılının ilk 9 ayında ki satışları nın toplamı 128 milyon dolara ulaş

mıştı. NFT’ler, taraftarla­r la ilişkileri­n

geliştiril mesi konu sunda da önemli bir fırsat suna

cak.

Teknoloji, Medya ve Telekomüni­kasyon (TMT) sektörleri­ne ilişkin tahminleri­ni paylaştığı TMT Öngörüleri 2022 raporu açıklandı. Rapor, Türkçe karşılığı ‘değiştiril­emez para-çip’ olan NFT (non-fungible token) çılgınlığı­nın, spor dünyasını da etkisi altına alacağını gösteriyor.

NFT’ler, pandemi döneminde gelirleri azalan spor ligleri, takımlar ve bireysel atletler için önemli bir gelir kanalı yaratacak. Deloitte’un tahminleri­ne göre 2022’de dünya genelinde 4-5 milyon taraftar, spor içerikli NFT’lere sahip olacak. Spor dünyasıyla alakalı NFT’lerin satışından elde edilecek rakamın, 2022’de bir önceki yıla göre ikiye katlanarak 2 milyar dolara ulaşması bekleniyor.

YENI BIR AÇILIM SUNACAK

Deloitte Türkiye Blokzincir Hizmetleri Lideri Uğur Kağan Dinçsoy, pandeminin hızlandırd­ığı dijital dönüşümün bir uzantısı olan NFT’lerin, yakın gelecekte gündelik hayatın bir parçası haline geleceğini söyledi.

Dinçsoy, “Öngörüleri­mize göre 2022 yılı, NFT’lerin spor dünyasında önemli bir gelir kaynağı haline geleceği yıl olacak. Tüketicile­rin bu konudaki yaklaşımı olumlu olursa NFT pazarı, taraftar deneyimini­n dijitalleş­mesi, globalleşm­esi ve ticarileşt­irilmesi anlamında büyük bir açılım sunacak. Türkiye’de başta Galatasara­y, Fenerbahçe, Trabzonspo­r, Karşıyaka, Eskişehisp­or, Göztepe, Başakşehir ve Yeni Malatyaspo­r olmak üzere 40’a yakın futbol ve spor kulübü yakın zamanda taraftar token’leri piyasaya sürdü” dedi.

 ?? ?? Açık Kaynak Platformu çatısı altında Türk Telekom ile birlikte organize edilen genç yetenekler­in siber güvenlik alanındaki yenilikçi fikirleriy­le yarıştığı ‘Siber Güvenlik Fikir Maratonu’ tamamlandı.
Üniversite öğrenciler­inin ve yeni mezun gençlerin iş geliştirme, tasarım ve proje yetenekler­ini kullanarak fikirlerin­i tek tek ya da takımlar hâlinde yarıştırdı­ğı ‘Siber Güvenlik Fikir Maratonu’ çevrim içi olarak düzenlendi.
Ödül törenine Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, Türk Telekom İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Emre Vural, Türkiye Açık Kaynak Platformu Yöneticisi Sertaç Yerlikaya ile Bilişim Vadisi Genel Müdürü A. Serdar İbrahimcio­ğlu katıldı.
Fikir maratonuna katılan 11 ekibin fikirleri jüri tarafından değerlendi­rildi. ‘Bioauth: Browser Fingerprin­ting ve Makine öğrenmesiy­le Davranışsa­l Biyometrik Kimlik Doğrulama’ fikriyle birinci olan Unicorn takımı 50 bin TL, ‘DrawPass: Kullanıcıy­a Özgü Yazma ve Resmetme ile Biyometrik Kimlik Doğrulama’ ile ikinci olan
Eternal takımı 30 bin TL ve ‘Blocco360: Yeni Nesil Blokzincir­i ile Kimlik Doğrulama’ ile üçüncü olan Blocco360 takımı ise 20 bin TL’lik ödülün sahibi oldu.
Törende konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, “Bugün bir araya gelmemize vesile olan siber güvenlik temalı yarışmalar, beşeri sermayemiz ve insan kaynağımız­ın gelişimi açısından çok değerli yarışmalar. Her birimizin ve kullandığı­mız bütün nesnelerin, günden güne daha bağlantılı hale geldiği ve dolayısıyl­a siber güvenlik risklerini­n çokça arttığı bir dönemdeyiz. Kamu altyapılar­ının, özel sektörün ve bireysel yaşamımızı­n siber risklere karşı korunması için yenilikçi çözümlerin geliştiril­mesi çok önemli. Bu yarışmalar çözüm üretmek isteyen genç nesillerin fikirlerin­e fırsat veriyor.
Yarışmaya katılan gençlerimi­z, son derece yenilikçi çözümler üretmişler, kendilerin­i yürekten tebrik ediyorum” dedi.
Açık Kaynak Platformu çatısı altında Türk Telekom ile birlikte organize edilen genç yetenekler­in siber güvenlik alanındaki yenilikçi fikirleriy­le yarıştığı ‘Siber Güvenlik Fikir Maratonu’ tamamlandı. Üniversite öğrenciler­inin ve yeni mezun gençlerin iş geliştirme, tasarım ve proje yetenekler­ini kullanarak fikirlerin­i tek tek ya da takımlar hâlinde yarıştırdı­ğı ‘Siber Güvenlik Fikir Maratonu’ çevrim içi olarak düzenlendi. Ödül törenine Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, Türk Telekom İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Emre Vural, Türkiye Açık Kaynak Platformu Yöneticisi Sertaç Yerlikaya ile Bilişim Vadisi Genel Müdürü A. Serdar İbrahimcio­ğlu katıldı. Fikir maratonuna katılan 11 ekibin fikirleri jüri tarafından değerlendi­rildi. ‘Bioauth: Browser Fingerprin­ting ve Makine öğrenmesiy­le Davranışsa­l Biyometrik Kimlik Doğrulama’ fikriyle birinci olan Unicorn takımı 50 bin TL, ‘DrawPass: Kullanıcıy­a Özgü Yazma ve Resmetme ile Biyometrik Kimlik Doğrulama’ ile ikinci olan Eternal takımı 30 bin TL ve ‘Blocco360: Yeni Nesil Blokzincir­i ile Kimlik Doğrulama’ ile üçüncü olan Blocco360 takımı ise 20 bin TL’lik ödülün sahibi oldu. Törende konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, “Bugün bir araya gelmemize vesile olan siber güvenlik temalı yarışmalar, beşeri sermayemiz ve insan kaynağımız­ın gelişimi açısından çok değerli yarışmalar. Her birimizin ve kullandığı­mız bütün nesnelerin, günden güne daha bağlantılı hale geldiği ve dolayısıyl­a siber güvenlik risklerini­n çokça arttığı bir dönemdeyiz. Kamu altyapılar­ının, özel sektörün ve bireysel yaşamımızı­n siber risklere karşı korunması için yenilikçi çözümlerin geliştiril­mesi çok önemli. Bu yarışmalar çözüm üretmek isteyen genç nesillerin fikirlerin­e fırsat veriyor. Yarışmaya katılan gençlerimi­z, son derece yenilikçi çözümler üretmişler, kendilerin­i yürekten tebrik ediyorum” dedi.
 ?? ?? Trendyol’un en büyük hissedarı Çinli Alibaba olurken, Getir’de çoğunluk hisse halen kurucu ortaklarda. Bu yönüyle Getir küresel yolculuğa açılış hikâyesi ile
Trendyol’un en büyük hissedarı Çinli Alibaba olurken, Getir’de çoğunluk hisse halen kurucu ortaklarda. Bu yönüyle Getir küresel yolculuğa açılış hikâyesi ile
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye