Sabah

Kılıçdaroğ­lu, Pensilvany­a ile görüştü mü?

-

gnceki akşam İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, A Haber’de Melih Altınok’un sunduğu “Sebep Sonuç” programını­n konuğuydu. Siyasi gündemde çok tartışılac­ak iddialara ve önemli açıklamala­ra imza attı. Terör örgütü PKK militanı sevgilisiy­le boy boy fotoğrafla rı yayınlanan HDP Milletveki­li Semra *üzel olayına değinen Bakan Soylu, muhale fet partilerin­in sessizliği­ne tepki göstererek şöyle diyordu: “Ne Meral Akşener ne Kılıçdaroğ­lu ne de HDP, ‘Bu fotoğraf doğru değildir. Terörle bu kadar iç içe girmiş ve terörün içinde bulunmuş bu anlayışı şiddetle reddediyor­uz. Bunu kabul etmiyoruz’ diyemedile­r.”

Bakan Soylu’nun A Haber ekranları na çıkacağı duyulduğu andan itibaren en çok merak edilen soru da, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin işe aldığı terörle iltisaklı kişiler le ilgili söyleyecek­leriydi. Bu konuda çok şey yazıldı ve çok şey söylendi, ama en çarpıcı sı PKK’nın Paralel Diyanet’i olarak nite lenen DİAYDER ve yine PKK’nın yeni şehir teröristle­ri denilen Sivil Savunma Birlikleri (YPS) örgütüyle ilgili olanlardı.

Bu iki konuda söylenenle­r, terörün yeni arayışlar içinde olduğunu göstermek açısın dan ürperticiy­di.

Çünkü DİAYDER, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’yle ilişki açısından kritik önemde bir dernekti ve oraya eleman veriyordu. İşin daha vahim tarafı, bu dernek oraya sadece eleman vermiyor aynı zamanda İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu’yla bizzat görüşüyor ve en üst düzeyde ilgi görüyordu.

O derneğin ne olduğunu Bakan Soylu anlattı: “Apo için eylem yapan, terör örgütünden öldürülen teröristle­ri Uhud Savaşı’nda şehit olmuş gibi anla tan, Türkiye’nin parçalanma­sını iste yen bir dernek. Bunlar iddianamey­e de yansıdı. PKK ve KCK iltisaklı kişi ler. Sadece iltisaklı da değil. Dağa git miş. Aralarında asker, polis öldürmüş kişiler var.” Sözünü ettiğimiz DİAYDER’in İstanbul Büyükşehir Belediyesi’yle ilişkisi, bir başka tehlikenin de kapısını aralıyordu. PKK’nın gençlik örgütlenme­si TAG’ın yeni versiyonu olan YPS örgütünün. Adı “sivil” ama şiddet üretiyor. HDP’liler boşuna sokak çağrısı yapmıyor. Bakan Soylu, bu örgütün Kandil’den şehirleri kana bulamak için tali mat aldığını belirterek şöyle diyordu:

“YPS, PKK’yla bağlantılı yeni bir örgüt. PKK’nın şehir yapılanmas­ı. YPS’ye karşı alarm durumunday­ız.”

Peki, İstanbul Büyükşehir Belediyesi alarmda mı?

 ?? ?? Mahmut
mahmut.ovur@sabah.com.tr
Mahmut mahmut.ovur@sabah.com.tr

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye