Sabah

Kur korumalı TL hesabı 131 milyar lirayı aştı

Bakan Nebati, Kur Korumalı TL Mevduat Hesabı’na vatandaşın ilgisinin devam ettiğini belirterek, “Cuma akşamı itibarıyla 131 milyar lirayı aşan ciddi bir meblağa ulaşıldı” dedi

- (GLW|r: 'LOHN *h1*g5 Tasarım: 6HoLO .$<$

düşürmek Türkiye ekonomisi açısından da oldukça kritik. Enflasyonu­n son aylardaki seyri, insanların ekonomik bek lentilerin­in kötüleşmes­ine sebep oldu. Ama yaşanan onca badi reye rağmen, Türkiye’nin aşıla maz ekonomik sorunlara sahip olduğunu söyleyemey­iz. Türkiye ekonomisi son 8 yıldaki tüm zor luklar karşısında dinamik yapı sını bir şekilde korumayı başar dı. Rakamlar da bunu teyit ediyor. Sanayi üretimi kasımda yıllık yüzde 11.4’luk artış kaydetti. Sal gının başından bu yana Türkiye ekonomisi 3.7 milyon ilave istih dam oluşturdu. Salgından önce aylık ortalama 15 milyar dolar lık bir ihracat performans­ımız varken, 2021’de bunu 19 mil yar dolara taşıdık. Hem nice lik hem de nitelik bakımından çok daha iyilerini yapabiliri­z. Enflasyon ve kur oynak lığı bunun önünde birer engel. Yüksek enflasyo nu ve kur oynaklığın­ı yenebilirs­ek, ekonomik kalkınma yolculuğu muz daha az engebeli bir yolda ilerler.

ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, kur korumalı TL mevduat hesabına ciddi ilgi olduğunu belirterek, “Cuma akşamı itibarıyla 131 milyar lirayı aşan ciddi bir meblağa ulaşıldı. Günde ortalama 10 milyar lira sisteme girdi” dedi.

Milli İrade Platformu tarafından

"Türkiye İçin Varız, Bir Aradayız" başlığıyla düzenlenen toplantıda konuşan Nebati, geçen yıl ihracatın 225 milyar doları geçtiğini belirterek, “Bu yıl da Allah'ın izniyle 250 milyar doları aşan bir ihracatla yılı kapatmış olacağız” diye konuştu.

Nebati, Türkiye'nin bu yıl cari fazla vereceğini belirterek, “Artık Türkiye'nin önünde cari açık gibi bir problem yok. Önünü gören, koşan, üreten, turizm gelirleriy­le de işi toparlayab­ilen bir ülke" şeklinde konuştu. Nebati, Türkiye'nin önemli bir dönemeci 20 Aralık akşamı aştığını, algı operasyonl­arını geride bıraktığın­ı, gerçekleri ortaya koyduğunu, gerçekliği­n sosyal medyada olmadığını söyledi.

ÖNGÖRÜLEBİ­LİR DÖNEM

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye