Sabah

Yetmez ama evet!

-

Seyahat, işye ri, etkinlik ve okullarda aşısızlara zorunlu PCR testi şartı dün itibarıyla kaldırıldı. Nihayet! Zira icat edenin bile “Pandemiler­de işe yaramaz” dedi ği bu testin güvenilir liği tartışmalı­ydı.

Aşı olan da virüsü bulaştırdı­ğı halde PCR’ın yalnızca aşısızlard­an talep edil mesiyse, uygulamanı­n bir sağlık tedbirinde­n çok aşı dayatması aracı olarak kulla nıldığını düşündürüy­ordu.

Dahası vatandaşla­rın çalış ma, seyahat, eğitim, ticaret gibi evrensel ve anayasal hak larını kullanmala­rının önüne çıkarılan bu “ekstra şart”, ekonomik hayatın doğal den gesini fazlasıyla bozdu.

Enflasyonu­n nasıl küre sel bir sorun haline geldiği ni yaşayarak görüyoruz işte... Hükümet sübvanse ettiği halde doğalgaz faturaları ikiye katlandı.

Bu düzenlemey­le, başta ulaştırma ve hizmet sektö rü olmak üzere iki yıldır zor durumda olan müteşebbis ler ve çalışanlar­ı rahatlayac­ak lardır.

Pandemide yegâne çözüm olarak kapanmalar­ı, yasakla rı dayatan çevrelerde ise garip bir hüzün hâkim.

Mesleki başarıları­yla değil pandemidek­i şovlarıyla haya tımıza giren korona ünlüsü hekimler “Aşısızlar kazandı” türünden tweet’leriyle meseleyi bir sidik yarışı, siyasi çekiş me olarak gördükleri­ni itiraf ediyorlar.

Türk Tabipleri Birliği de “İktidar suç işliyor, sürü bağışıklığ­ını hedefliyor” diye slogan atıyor. Sanki tıp, bilim, akıl, mantık, istatis tik pandemiler­in ancak sürü bağışıklığ­ı seviyesine ulaşıldı ğında biteceğini söylemiyor muş gibi...

Muhalefet yandaşı basın ise kılçığı, “Para bittiği için test masrafına girmek istemi yorlar” diyerek atıyor.

Oysa İngiltere ve bazı Avrupa ülkeleri de aynı yönde kararlar aldılar. Hatta Fransa dün de açık havada maske yasağını kaldırdı.

ABD Yüksek

Mahkemesi de Başkan Joe Biden’ın işletmeler için getirdi ği koronavirü­s aşısı mecbu riyeti, çalışanlar­a haftalık test mecburiyet­i ve işyerin de maske takma zorunluluğ­u kararını durdurdu.

Pandemide özgürlük çülükten sınıfta kalan ve küresel sermayeye, ilaç tekellerin­e yoldaş olanlar teneke çalmaya devam ede dursun, biz mücadeleye devam edelim.

Örneğin, Sağlık Bakanımız keşke eli değ mişken her akşam ekranlar dan ölüm sayısını ilan etme geleneğine de bir son verse...

Her şey bir yana... Ömrünün sonbaharın­da ki yaşlı insanlara iki yıldır her akşam kesintisiz ola rak ekrandan ölümü hatır latmanın kime neye fayda sı var ki?

 ?? ??
 ?? ?? MELİH
meOLK DOWLQRN#VDEDK FRm Wr
MELİH meOLK DOWLQRN#VDEDK FRm Wr

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye